VIDEO ⟩ Brieža menedžeris: Dortikosa vājā vieta vienlaikus ir arī viņa stiprā puse (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kubas boksera Juniela Dortikosa vājā vieta vienlaikus ir arī viņa stiprā puse, "11 TV" rubrikā "Pilsētā Runā" sarunā ar basketbola leģendu Valdi Valteru sacīja Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināls pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā paredzēts 26. septembrī televīzijas studijā bez skatītāju klātbūtnes Vācijas pilsētā Minhenē.

Dueļa likme būs trīs tituli - Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona josta, žurnāla "The Ring" josta un supersērijas uzvarētāja leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktā trofeja.

"Viņa vājākā vieta vienlaicīgi ir arī ļoti spēcīga. Tā ir paredzamība. Viņš dara vienu un to pašu. Visas cīņas viņš ir uzvarējis vienā veidā. Viņš ir vienveidīgs," par Brieža nākamo pretinieku izteicās Zeps. 

"Svarīgi ir nepazaudēt fokusu. Teorētiski ir viegli paredzēt, ko viņš darīs. Tomēr viņš to ir noslīpējis perfekti. Tāpēc arī viņš šobrīd ir otrais numurs pasaulē," piebilda Brieža menedžeris.

Portāls "boxingscene.com" janvāra sākumā rakstīja, ka Brieža un Dortikosa cīņas uzvarētājs varētu saņemt 2 miljonus ASV dolāru.

Līguma nosacījumu dēļ nedrīkst publiski atklāt naudas balvu apmērus, bet janvārī supersērijas organizators Kalle Zauerlands sarunā ar TVNET norādīja, ka finālā ir paredzēts vairāku miljonu dolāru honorārs.

"Varu vien teikt, ka tā ir vairāku miljonu cīņa. Tas ir fināls - abiem bokseriem šī būs lielākā algas dienas karjerā," ziemā sarunā ar TVNET teica Zauerlands.

Tomēr koronavīrusa pandēmijas dēļ honorārs ir sarucis. Zeps atklāja, ka Briedim par šo cīņu nebūs lielākais honorārs karjerā.

"Honorārs ir pietiekami solīds, korekts. Tomēr tas ir cietis Covid-19 dēļ," teica Zeps. 

Covid-19 dēļ Brieža komandai būs jāievēro vairāki stingri noteikumi. Plānots, ka Latvijas boksera komanda uz Vāciju dosies ar privātu lidmašīnu.

Zeps norādīja, ka pēdējā nedēļā līdz cīņai vairs nav vajadzīgi boksa treniņi, pietiek nedaudz paskriet ārā - "padzenāt asinis", ko Briedis drīkstēs darīt uzturoties viesnīcā Minhenē.

Raugoties jau tālākā nākotnē, Zeps lika noprast, ka šobrīd 35 gadus vecais Briedis neplāno noslēgt profesionāla boksera karjeru.

"Boksā labākie gadi sākas pēc trīsdesmit. Maris šobrīd ir savos labākajos gados. Boksā ļoti daudz ko nozīmē ringā uzkrātā pieredze, aizvadītie raundi," teica Zeps.

"Mairim vārds ir pietiekami skaļš, lai viņš tiktu pie lielām cīņām. Ko darīt tālāk - tas ir nedaudz ieskicēts runājot menedžerim un promoterim, bet Mairim visas domas ir tikai par nākamo cīņu," sacīja menedžeris.

Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

Savukārt 34 gadus vecais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu