Bertāns un Timma neglābj "Himki" no zaudējuma sezonas pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: vtb-league.com

Latviešu basketbolisti Daris Bertāns un Jānis Timma svētdien guva attiecīgi 12 un sešus punktus Vienotās līgas sezonas pirmajā spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" komanda svinēt uzvaru.

Maskavieši mājās ar rezultātu 67:79 (15:18, 20:19, 20:14, 12:28) piekāpās Timmas savulaik pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

Bertāns laukumā pavadīja 28 minūtes un vienu sekundi, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdalīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Timma spēlēja 21 minūti un 31 sekundi, realizējot vienu no trim "trejačiem" un visus trīs soda metienus, bet netrāpot savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, asistēja vienā rezultatīvā uzbrukumā, trīs reizes kļūdījās, tika pie trim piezīmēm, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un sakrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Bertāns bija rezultatīvākais mājinieku rindās, bet pretiniekiem 16 punkti bija Billijam Beironam. Abas komandas gan nespēlēja optimālajos sastāvos.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startēs 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu