Apskatnieks: Bertāns, visticamāk, paliks Vašingtonā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latviešu snaiperis Dāvis Bertāns, visticamāk, turpinās spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas "Wizards", paudis "The Athletic" apskatnieks Freds Kacs.

27 gadus vecais Bertāns pirms iepriekšējās sezonas no Sanantonio "Spurs" pārcēlās uz "Wizards" komandu, kurā kļuva par vienu no uzbrukuma līderiem. 

Latvijas basketbolists apliecinājis sevi kā vienu no labākajiem trīspunktu metējiem. Rūjienietim noslēdzas divu gadu līgums par 14 miljoniem ASV dolāru.

Domājot par nākotni, jauno līgumu, viņš izlaida sezonas izskaņu Orlando "burbulī". 

Vašingtonas kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards jau iepriekš vairākkārt uzsvēris, ka "Wizards" starpsezonas prioritāte ir nosargāt Bertānu komandas sastāvā. Šajā ziņā aizvien nekas neesot mainījies. Turklāt nākamajā sezonā ierindā atgriezīsies Džons Vols, kas ASV galvaspilsētas klubu padarīs par ievērojamu spēku. 

"Visticamāk, ar Bertānu līgums tiks noslēgts. Ir zināmas indikācijas, ka viņš grib palikt Vašingtonā. Organizācija jau sen vēlas, lai līdzās Volam ir basketbolists, kurš prot raidīt bumbu grozā tā, kā to dara Bertāns," norāda Kacs. 

Bertāns varētu pretendēt uz līdzīgu līgumu kā horvāts Bojans Bogdanovičs, kurš pērn ar Jūtas "Jazz" komandu vienojās par četru gadu līgumu un 73 miljonu dolāru atalgojumu (vidēji gadā 18,25 miljoni).

Apskatnieks arī izteicās, ka Bertāns ļoti labi iederētos Milvoki "Bucks", Filadelfijas "76ers" vai kādā no Losandželosas komandām - "Lakers" vai "Clippers". 

Iepriekš Bertāna sakarā piesauktas arī Atlantas "Hawks", Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics" un Fīniksas "Suns" komandas. 

"Vašingtonai pilnīgi noteikti jānotur Bertānu. Nedrīkst pieļaut, ka aiziet cilvēks ar tik labu metienu. Bertāns ir elites metējs, viens no labākajiem līgā, kurš spēj būt bīstams neatkarīgi no pozīcijas laukumā," savu viedokli pauda cits "The Athletic" apskatnieks Deivids Oldridžs. 

Bertāns šosezon NBA regulārajā čempionātā 54 mačos vidēji spēlē Vašingtonas "Wizards" komandas rindās guva 15,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu