LFF: Latvijas futbolā lejupslīdes nākotnē nebūs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Būtiskākie aspekti futbola attīstībā Latvijā ir sabiedriskā labuma statusa atgūšana Latvijas Futbola federācijai (LFF), darbs ar privātajiem investoriem un pārdomātas investīcijas, secināts Biznesa augstskolas Turība rīkotajā ekspertu diskusijā "Vai Latvijas futbolam ir nākotne?".

Eksperti arī norādīja, ka šobrīd valstī kopumā ir ļoti maz bērnu, kuri tiek iesaistīti fiziskajās aktivitātēs, kas atsaucas uz dažādu sporta veidu attīstību, tostarp futbola. LFF ģenerālsekretārs diskusijā skaidroja, ka finansējums nākotnē pieaugs un lejupslīde nav gaidāma.

Iezīmējot nākotnes perspektīvas, eksperti norādīja: kamēr Latvijā ir bērni, kuri vēlas trenēties šajā sporta veidā, iesaistītajām pusēm jādara viss, lai to nodrošinātu. Diskusijas dalībnieki pauda cerību, ka nākotnē pieaugs finansējums šā sporta veida attīstībai, kas tiktu novirzīts gan futbola laukumu izveidei un labiekārtošanai, gan treneru izglītībai u.c. jautājumiem.

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks norādīja, ka "situācija ar finansējumu šobrīd nav slikta, taču nepieciešams mainīt izpratni par sportu, apzinoties, ka tā nav līdzekļu tērēšana, bet investēšana. Finansējuma apjoms futbolam kopumā pieaugs, nākamajos četros gados būs vērojama augšupejoša līkne, pieaugs arī klubu finansējums, ja Covid-19 neietekmēs situāciju."

"Baltic Football School" dibinātājs un izpilddirektors Dzintars Kazaks norādīja, ka "nepieciešams strādāt arī pie jauno un topošo futbolistu mentālās izturības, pie konkurētspējas un gatavības sīvām sacensībām." Viņš piezīmēja, ka nopietni jāstrādā pie bērnu un jauniešu funkcionālās attīstības un aktīvāka dzīvesveida sekmēšanas kopumā, neatkarīgi no tā, kādu sporta veidu bērns izvēlas.

Diskusijā 21. septembrī piedalījās Latvijas Futbola federācijas pārstāvji - prezidenta biroja vadītājs Askolds Uldriķis un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, "Baltic Football School" dibinātājs un izpilddirektors Dzintars Kazaks, futbola kluba "FC Petrow" prezidents Mārtiņš Petrovs, futbola komentētājs, treneris, futbola halles "Playoff Arena" vadītājs Ilvars Koscinkevičs un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu