Bertāns: Novembra beigās varētu būt zināms, uz kurieni došos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns lielāku skaidrību par savu nākamo darba vietu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) cer viest novembra beigu daļā. 

Līgas komisārs Edams Silvers nesen sarunā ar televīzijas kanālu CNN atklāja, ka NBA cer nākamajā sezonā aizvadīt 82 spēles, komandām spēkojoties savu skatītāju priekšā.

Tiesa, sezona, visticamāk, ātrāk par janvāri nesāksies. 

"Aptuvenu mēnesi pirms sezonas sākuma plānoju doties [uz savu nākamo darba vietu], kā jebkuru normālu sezonu... Uz kurieni? Šobrīd izskatās, ka novembra beigās varētu būt zināms," sarunā ar Anatoliju Kreipānu "Sporta Mikrofonā" sacīja Bertāns. 

27 gadus vecais Bertāns pirms iepriekšējās sezonas no Sanantonio "Spurs" pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards" komandu, kurā kļuva par vienu no uzbrukuma līderiem. 

Domājot par nākotni, jauno līgumu, viņš izlaida sezonas izskaņu Orlando "burbulī". 

Medijos izskanējušas vairākas versijas par Bertāna nākamo darba vietu. Viņa sakarā minētas Atlantas "Hawks", Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics" un Fīniksas "Suns" komanda. Vašingtonas kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards iepriekš vairākkārt uzsvēris, ka "Wizards" starpsezonas prioritāte ir nosargāt Bertānu komandas sastāvā.

"Protams, nekas nav akmenī ierakstīts, visādi var notikt. Šo lietu vairāk esmu atstājis aģenta rokās. Protams, gala lēmums būs mans, viņa uzdevums būs dabūt pēc iespējas vairāk variantu. Nav noslēpums, ka man Vašingtonā viss patika. Bet beigās viss būs atkarīgs no manis," skaidroja Bertāns. 

Viņš pastāstīja, ka svarīga loma lēmuma pieņemšanā ir arī treneru uzticībai un finansiālajam aspektam. 

"Vašingtonai tas ir bonuss, jo treneris man deva zaļo gaismu, kā tas bija Serbijas un Spānijas laikos. Tas ir liels faktors," norādīja Bertāns. 

Rūjienietim pēc šīs sezonas noslēdzas divu gadu līgums par 14 miljoniem ASV dolāru.

Bertāns šosezon NBA regulārajā čempionātā 54 mačos vidēji spēlē "Wizards" komandas rindās guva 15,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu