Policija atbrīvojusi aizturētos "Arkea-Samsic" dopinga lietā

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Francijas policija atbrīvojusi divas personas no riteņbraukšanas komandas "Arkea-Samsic", kuras tika aizturētas saistībā ar iespējamu dopinga lietošanu "Tour de France" sacensību laikā.

Francijas prokuratūra sākusi sākotnējo izmeklēšanu aizdomās par dopinga lietošanu šā gada "Tour de France" velobraucienā.

Par izmeklēšanas gaitu labi informēts avots aģentūrai AFP pastāstīja, ka tika veikts reids, kura mērķis bija Rennā bāzētās Francijas vienības "Arkea-Samsic" komandas braucēji.

Reids notika pēc Francijas tūres 17.posma. Tā laikā izmeklētāji "Arkea-Samsic" komandas sportistu istabās atrada produktus un dažādas substances, kas saistāmas ar dopingu.

Šī iemesla dēļ uz nopratināšanu tika uzaicināti divi komandas pārstāvji, no kuriem viens bija divkārtējais "Tour de France" otrās vietas ieguvējs Nairo Kintana, kurš karjeras laikā uzvaras svinējis "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" tūrēs.

Kintana šogad noslēdza trīs gadu līgumu ar "Arkea-Samsic" komandu un vienojās, ka turpinās sastrādāties ar savu ārstu. Kolumbietis pēc nopratināšanām atklāja, ka nav lietojis dopingu un ar tīru sirdsapziņu to pateicis arī policijai.

Riteņbraucējs paziņoja, ka reida laikā viņa mantās atrasti "legāli vitamīnu produkti".

Tikmēr Marseļas policija ziņo, ka izmeklēšana šajā lietā turpinās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu