Bertānam žilbinošs sniegums, bet "Himki" cieš zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns trešdien izcēlās ar "double-double", taču Maskavas apgabala "Himki" komanda cieta zaudējumu Vienotās līgas spēlē.

"Himki" viesos zaudēja citai Krievijas komandai "Ņižņijnovgorod" ar rezultātu 85:96 (16:21, 23:30, 21:13, 25:32).

Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti un 35 sekundes, grozā raidot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un sešus no astoņiem "sodiņiem".

"Double-double" viņš noformēja ar 11 izdalīja rezultatīvām piespēlēm, izcīnot arī četras atlēkušās bumbas.

Bertāns pieļāva arī divas kļūdas, reizi pārķēra bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja deviņas piezīmes un iekrāja 24 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Bertāna komandas biedrs Jānis Timma spēlēja 35 minūtes un 25 sekundes, gūstot astoņus punktus. Viņš realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpīja nevienu no pieciem "trejačiem".

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, asistēja piecos rezultatīvos uzbrukumos, trīs reizes kļūdījās, divreiz pārķēra bumbu, tika pie divām piezīmēm, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un sakrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Viesiem rezultatīvākais ar 21 gūto punktu un astoņām atlēkušajām bumbām bija Gregs Monro, bet Bertāns bija otrs rezultatīvākais vīrs "Himki" komandā.

Pretiniekiem 34 punktus sakrāja Antons Astapkovičs, kuram arī septiņas izcīnītas bumbas zem groziem, bet līgas rekordu sasniedza Keisijs Šepards, kurš finišēja ar 30 punktiem. 26 no tiem viņš guva vienā ceturtdaļā - pēdējā.

Vēl vienā spēlē Vienotajā līgā Jāņa Bērziņa pārstāvētā Polijas čempionāta līdere Zelona Guras "Stelmet Enea" viesos ar 74:83 (21:19, 16:17, 13:20, 24:27) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit".

Viesu rindās Bērziņš spēlēja 16 minūtes un 13 sekundes, gūstot četrus punktus. Viņš realizēja vienu no trim "trejačiem" un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja nevienu no abiem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, asistēja divos rezultatīvos uzbrukumos, reizi kļūdījās, tika pie trijām piezīmēm, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un sakrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Jau ziņots, ka trešdien citā spēlē Vienotajā līgā savā starpā tikās latviešu basketbolisti Jānis Strēlnieks no Maskavas CSKA un Mārtiņš Meiers no Nursultanas "Astana".

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu