De Būrs pārņem Nīderlandes valstsvienības grožus

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Par Nīderlandes futbola izlases galveno treneri turpmāk strādās Franks de Būrs, ziņo Nīderlandes Karalistes futbola federācija (KNVB).

Līgums ar 50 gadus veco nīderlandiešu treneri noslēgts līdz 2022.gada Pasaules kausa izcīņas beigām. Viņš amatā nomainīs Ronaldu Kūmanu, kurš augustā pārņēma Spānijas kluba "Barcelona" stūri.

Iepriekšējā darba vieta de Būram bija Amerikas Futbola līgas (MLS) komanda Atlantas "United", kuru viņš vadīja nedaudz vairāk par pusotru gadu.

Lai arī de Būra trenera karjera sākās daudzsološi, viņam līdz četriem Nīderlandes čempiontituliem aizvedot Amsterdamas "Ajax" komandu, pēcāk galvenā trenera amatos Milānas "Inter" un Londonas "Crystal Palace" klubos viņam klājās krietni pieticīgāk.

"Inter" galvenā trenera amatā de Būrs bija tikai 85 dienas, zaudējot četros no pieciem Itālijas A sērijas mačiem, bet no "Crystal Palace" viņš bija prom jau pēc desmit nedēļām, kad komanda premjerlīgas sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs.

De Būrs futbolista karjeras laikā piecas reizes "Ajax" komandas sastāvā uzvarēja Nīderlandes čempionāta, kā arī vienu reizi kļuva par Spānijas čempionu "Barcelona" vienības rindās. Nīderlandes valstsvienībā viņš laukumā bija 112 spēlēs un guva 13 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu