Šveices līgā ārzemju hokejistu algas varētu sarukt pat par 70%

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Punnenovs.
Ivars Punnenovs. Foto: ROBERT HRADIL / RVS.MEDIA

Šveices augstākajā hokeja līgā (NLA) viesspēlētāju algas nākamsezon varētu tikt samazinātas par 50 līdz 70 procentiem, ziņo medijs "swisshockeynews.ch".

Medijs vēsta, ka pagājušajā sezonā Latvijas izlases vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" somu uzbrucējam Ēro Elo esot maksājusi 20 000 Šveices franku (aptuveni 18 555 eiro) mēnesī.

Šosezon Elo pārstāvēs Šveices pēc spēka otrās līgas (NLB) komandu "Lagenthal", saņemot tikai 5000 franku (4638 eiro) mēnesī.

Šis piemērs gan tieši neparāda algu atšķirību NLA līgā, bet ļauj nojaust tendenci.

Šveices žurnālists Klauss Caugs atklājis, ka krasais algas samazinājums Elo gadījumā neesot saistīts ar sliktāku sniegumu laukumā. Gluži vienkārši komandas vairs nevar atļauties maksāt tik lielas algas.

Bīles kluba ģenerālmenedžeris Martins Šteinegers paudis, ka nākamsezon NLA līgas viesspēlētāju algas varētu sarukt pat līdz 70%.

Labā ziņa ir tā, ka krasais algu samazinājums neskar Punnenovu un pārējos Latvijas hokejistus NLA klubos. Gan Punnenovam un Ronaldam Ķēniņam, gan Denisam Smirnovam, Sandim Smonam, Rihardam Melnalksnim, Tomam Andersonam, kā arī brāļiem Nilam un Naurim Sējējiem kabatā ir Šveices hokeja pilsonība.

Tā nodrošina to, ka vietējās līgās šie latviešu hokejisti neaizņem leģionāra vietu.

Viesspēlētāju algu kritums gan nozīmēs, ka uz NLA un NLB līgas klubiem vairs nedosies bijušie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vai Nacionālās hokeja līgas (NHL) izcilnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu