Zībarts uzskata, ka Šteinbergas nespēlēšanā izlasē sava loma bija arī Zvirgzdiņam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Tam, ka Latvijas izlases līdere Anete Šteinberga 2019.gada vasarā nolēma nespēlēt valstsvienībā, sava loma bijusi arī Aināram Zvirgzdiņam, intervijā leģendārajam Valdim Valteram sacīja bijušais komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Zībarts viesojās pie Valda Valtera vietnes "YouTube" kanāla "11TV" raidījumā "Pilsētā runā", pārsvarā apspriežot situāciju pašmāju spēcīgākajā dāmu basketbola klubā "TTT Rīga".

Sarunas laikā abi vīri pārrunāja arī Šteinbergas nespēlēšanu izlasē 2019.gada Eiropas čempionātā, kura apakšgrupas spēles Latvijas valstsvienība aizvadīja Rīgā.

Šteinberga bija izlases līdere 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīrā, bet kopš tā laika komandā vairs nav spēlējusi. Neoficiāla informācija liecina, ka uzbrucējai PK turnīra laikā izveidojies konflikts ar Zībartu un Elīnu Babkinu.

"Man tas ir sāpīgs jautājums, jo mēs [kopā ar Šteinbergu] izgājām ļoti skaistu jaunatnes ceļu - sākot ar U-16, līdz U-18 un U-20 izlasei. Viss bija ļoti labi.

Domāju, ka iemesls [lielākām ambīcijām] bija arī tas, ka Anete sāka spēlēt Eiropas vadošajos klubos. Vēl viens no faktoriem noteikti bija Anetes individuālais treneris Ainārs Zvirgzdiņš," sarunā ar Valdi Valteru sacīja Zībarts.

Pirms Eiropas čempionāta Rīgā ar Šteinbergu esot tikusies izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško, arī toreizējais Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Zībartam gan neesot izdevies ar basketbolisti parunāt divatā, kas, iespējams, būtu mainījis viņas domas par nespēlēšanu izlasē.

"Noteikti, ka man vajadzēja rīkoties citādi. Es vienmēr esmu gājis uz kompromisiem, gatavs piekāpties daudzās lietās. Biju tam gatavs, aicināju Aneti izlasē," sacīja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris. 

Zībarts pēc neapmierinošā starta 2019.gada Eiropas čempionātā pats atkāpās no valstsvienības vadītāja amata, bet 2020.gada pavasarī ar viņu sadarbību neturpināja "TTT Rīga" komanda.

Gan Latvijas izlases, gan "TTT Rīga" galvenais treneris tagad ir Mārtiņš Gulbis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu