"Celtic" galvenais treneris: Domāju, ka mūsu sniegums bija dominējošs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Glāzgovas "Celtic" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēlē vajadzēja daudz ātrāk pielikt punktu mačam, uzsver Skotijas futbola kluba galvenais treneris Nīls Lenons.

"Celtic" ceturtdien izbraukumā ar 1:0 pārspēja Latvijas čempioni "Riga", uzvaras vārtus pamatlaika pēdējā minūtē gūstot Muhamedam Eljunussi.

"Domāju, ka mūsu sniegums bija dominējošs. Vajadzēja būt pacietīgiem, jo uzvaras vārtu gūšanu atstājām uz pašām spēles beigām. Mums vajadzēja jau ātrāk pielikt punktu mačam, jo bija pāris lieliskas iespējas," pēcspēles preses konferencē stāstīja Lenons.

Viņš uzskata, ka sākumsastāvs spēlēja labi, tāpat kā uz maiņu nākušie futbolisti. ""Riga" jau no spēles sākuma parādīja savu apņemšanos, bet es atgādināju komandai, ka jāturpina izdarīt spiediens, tajā pašā laikā neaizmirstot par aizsardzību," atklāja "Celtic" stūrmanis.

"Celtic" kļuva par pirmo komandu, kas rīdziniekiem sagādājusi zaudējumu Eirokausu spēlēs Latvijā. "Riga" savā īsajā Eirokausu vēsturē iepriekšējās sešās mājas spēlēs bija svinējusi četras uzvaras un divreiz cīnījusies neizšķirti.

"Šeit nav viegli atbraukt un uzvarēt, taču mums tas izdevās profesionāli, tāpēc esmu apmierināts. Nebija viegli, jo izjutām spiedienu, taču mēs ar to labi tikām galā. Bijām mierīgi, nekritām panikā un devāmies uz priekšu," skaidroja Lenons.

Viņš neslēpa, ka dažos spēles aspektos komanda varēja būt labāka, taču arī par uzvaru ar lielāku vārtu starpību gandarījums nebūtu lielāks.

"Labos momentos izsējām savas iespējas, bet labi, ka beigās iesitām skaistus vārtus. Domāju, ka ar savu sniegumu bijām pelnījuši uzvaru," atzina Lenons.

Pēc vienas spēles pārtraukuma laukumā atgriezās "Celtic" uzbrukuma līderis Odsons Eduārs, kurš gan mačā Rīgā ar gūtiem vārtiem neizcēlās.

"Viņš joprojām cenšas atrast savu optimālo formu un neizskatījās tik labi, kā varētu gaidīt, taču viņš deva savu artavu tajās minūtēs, ko pavadīja laukumā. Taču nedomāju, ka tās ir savainojuma sekas. Nedēļas nogalē viņš nespēlēja, bet formas uzņemšanai nav nekā labāka par spēļu praksi," skaidroja Lenons.

Šosezon visās četrās kvalifikāciju kārtās komandas aizvadīs vienu spēli. Lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar četras kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu