"French Open" drīkstēs apmeklēt 1000 līdzjutēju dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pēc Francijas valdības ceturtdienas lēmuma par stingrākiem ierobežojumiem koronavīrusa epidēmijas atdzimšanas laikā "Roland Garros" katru dienu drīkstēs atrasties tikai 1000 skatītāju.

Francijas atklātā čempionāta, kas svētdien Parīzē sāksies četrus mēnešus vēlāk, nekā bija plānots, organizatori cerēja uz 5000 skatītāju.

Šis skaitlis jau bija samazināts no 20 000 un pēc tam 11 500 skatītāju.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss uzstāja, ka uz "Grand Slam" turnīru jāattiecina tādi paši ierobežojumi, kādi ceturtdien noteikti sporta pasākumiem, kas notiek noteiktās "sarkanajās zonās", kur koronavīruss izrāda atdzimšanas pazīmes.

"Mēs "Roland Garros" piemērosim tos pašus noteikumus kā citur," sacīja Kastekss. "Mēs ejam no 5000 uz 1000 skatītāju."

Informācijas avoti ziņu aģentūrai AFP uzsvēra, ka skaitlis neietver akreditētos dalībniekus, piemēram, amatpersonas, plašsaziņas līdzekļus, spēlētājus un darbiniekus.

Iepriekš ceturtdien Francijas atklātā čempionāta direktors Gijs Foržē teica, ka viņš cerēja nosargāt 5000 skatītāju robežu un ka "Roland Garros" komplekss varētu būt izņēmums.

"Mēs spējam uzņemt 5000 skatītāju, tas ir maz 12 hektāru platībā," viņš teica.

"Turnīru mēs organizējam platībā, kas līdzvērtīga 15 futbola laukumiem, brīvā dabā. Visi valkā maskas, pat bumbiņu padevēji zēni un meitenes, kā arī tiesneši."

1000 fanu ierobežojums dienā ir mazāk nekā trīs procenti no pagājušā gada apmeklētāju skaita, kad sacensības kopumā noraudzījās gandrīz 520 000 skatītāju.

Būs arī finansiālas sekas. 2019.gadā "Roland Garros" veidoja aptuveni 80% no Francijas Tenisa federācijas (FFT) budžeta - tie bija 255,4 miljoni eiro no kopējiem 325 miljoniem.

Biļešu pārdošana dod gandrīz 20% no turnīra ieņēmumiem.

Kad plānotais ierobežojums bija 11 500 skatītāju, Foržzē lēsa, ka "turnīra ieņēmumi (tiks) samazināti uz pusi", kas atbilst 130 līdz 140 miljoniem eiro.

ASV atklātais čempionāts Ņujorkā, kas beidzās nedaudz mazāk nekā pirms divām nedēļām, "Flushing Meadows" kompleksā noritēja vispār bez skatītājiem.

Tikmēr Vimbldonas turnīra vīrusa dēļ tika atcelts pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara.

Turnīrā nepiedalīsies šveicietis Rodžers Federers.

Tāpat sacensības bailēs no Covid-19 izlaiž arī čempione sieviešu sacensībās un pasaules ranga pirmā rakete austrāliete Ešlija Bārtija. Bez viņas no pasaules labāko desmitnieka Parīzē dažādu iemeslu dēļ nespēlēs arī japāniete Naomi Osaka, kanādiete Bjanka Andresku un šveiciete Belinda Benčiča.

Trīskārtējā Parīzes čempione amerikāniete Serēna Viljamsa, kurai sestdien aprit 39 gadi, turpinās dzīties pakaļ Mārgaretas Kortas rekorda atkārtojumam, mēģinot  uzvarēt savā 24."Grand Slam" turnīrā.

Jau ziņots, ka Aļona Ostapenko gada pēdējo "Grand Slam" turnīru uzsāks, pirmajā kārtā tiekoties ar amerikānieti Medisonu Brenglu, bet Anastasija Sevastova šajās sacensībās nepiedalīsies.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāju gaida turnīra otrais numurs no Čehijas Karolīna Plīškova (WTA 4.) vai kvalifikācijas turnīra uzvarētāja.

"Grand Slam" turnīrs Parīzē norisinās uz māla seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu