Briedis un Bolotņiks - Latvijas bokseri pasaules uzmanības centrā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas bokseri Mairis Briedis un Ričards Bolotņiks sestdien aizvadīs savās karjerās svarīgākās cīņas, kuras translēs daudzviet pasaulē lielās televīzijas kompānijas.

35 gadus vecais Briedis sestdien Vācijas pilsētā Minhenē aizvadīs Pasaules boksa supersērijas fināla cīņu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā. Viņam pretī stāsies 34 gadus vecais Kubas bokseris Juniels Dortikoss.

Dueļa likme būs trīs tituli - Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona josta, žurnāla "The Ring" josta un supersērijas uzvarētāja leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktā trofeja.

Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu. Savukārt Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Latvijas bokseris savā profesionāļa karjerā vienīgo zaudējumu piedzīvojis cīņā pret ukraini Oleksandru Usiku, bet Dortikoss līdz šim atzinis vienīgi krieva Murata Gasijeva pārākumu.

Vispirms cīņa bija paredzēta 21. martā Rīgā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ dueli pārcēla uz 16. maiju. Tomēr arī pārceltajā datumā cīņa nevarēja norisināties Latvijas galvaspilsētā.

Pēc ilgās neziņas, kad un kur cīņa norisināsies, pieņemts lēmums dueli rīkot Vācijas pilsētā Minhenē televīzijas studijā bez skatītāju klātbūtnes. Gaidāms, ka Briedis un Dortikoss sestdien ringā kāps ap pusnakti pēc Latvijas laika.

Pirms vakara galvenās cīņas notiks trīs dueļi:

  • Leons Bunns (Vācija, 15 uzvaras, 0 zaudējumu) - Timo Laine (Somija, 27 uzvaras, 13 zaudējumi);
  • Deniss Radovans (Vācija, 13 uzvaras, 1 neizšķirts) - Roberts Talareks (Polija, 24 uzvaras, 13 zaudējumi, 3 neizšķirti);
  • Sofija Ališa (Vācija, 5 uzvaras, 0 zaudējumu) - Edina Kiss (Ungārija, 15 uzvaras un 13 zaudējumi).

Radovans centīsies aizstāvēt IBF Eiropas čempiona titulu vidējā svara kategorijā (līdz 72,6 kg).

Brieža un Dortikosa cīņu translēs DAZN (ASV un Kanādā), "Sky Sports" (Lielbritānijā) un "Bildplus" (Vācijā).

Latvijā cīņu translēs "Go3" video satura platformā. Pārraide no Minhenes sāksies plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

"Objektīvi vērtējot, viss ir Maira rokās. Uzskatu, ka Dortikoss uzvarēt var tikai ar nokautu, savukārt Mairis var uzvarēt arī pēc punktiem," sarunā ar TVNET sacīja Brieža bijušais treneris Sandis Kleins.

"Galvenais, lai Briedis neuzskrien uz Dortikosa labo roku. Nedrīkst zaudēt koncentrēšanos," piebilda treneris.

"Maira stiprā puse viennozīmīgi ir tā, ka viņš labi kustas un izjūt distanci. Ar visu to, ka Dortikosam ir garākas rokas, viņam nebūs viegli trāpīt Mairim."

Brieža bijušais treneris prognozē, ka Latvijas bokseris Dortikosu uzveiks cīņas otrajā daļā, iespējams, ar nokautu (KO) vai tehnisko nokautu (TKO).

"Mairis var uzvarēt ar KO vai TKO, bet vēlākos raundos. Nedomāju, ka Mairis jau pirmajos raundos līdīs viņam klāt, lai kaut ko pierādītu. Viņam tas nav vajadzīgs. Domāju, ka viņš viņu apspēlēs uz kājām, uz ātrumu," teica Kleins.

Savukārt 30 gadus vecais Bolotņiks sestdien Rīgā, klubā "Studio 69", aizvadīs "Golden Contract" turnīra pusfināla cīņu pussmagajā svarā (līdz 79,3 kg).

Bolotņikam pretī stāsies 32 gadus vecais Lielbritānijas bokseris Hozī Bērtons (Hosea Burton), kurš karjerā izcīnījis 25 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Bolotņika kontā ir 16 uzvaras, pieci zaudējumi un viens neizšķirts. Viņš pērn decembrī izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona titulu.

Zīmīgi, ka Bolotņiku treneris ir Dmitrijs Šiholajs, kurš pēdējos gados strādā arī ar Briedi.

"Golden Contract" uzvarētājs iegūs piecu cīņu līgumu sadarbībā ar "MTK Global" kompāniju. Britu mediji vēsta, ka katrā no šīm piecām cīņām bokseris saņemšot garantētu honorāru sešu ciparu apmērā.

Turnīrs paredzēts bokseriem, kuri vēl nav sasnieguši elites līmeni, taču tiem ir potenciāls to sasniegt.

Pussmagajā svarā (līdz 79,3 kg) otrs pusfināla duelis notiks 30. septembrī Lielbritānijā. Spēkus samēros Līams Konrojs (Liam Conroy) un Seržs Maikls (Serge Michel).

Lielbritānijas pārstāvis Konrojs karjerā izcīnījis 17 uzvaras, cietis piecus zaudējumus un piedzīvojis vienu neizšķirtu. Savukārt Vācijas bokseris Maikls guvis 10 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Cīņas pārraidīs lielās televīzijas kompānijas "Sky Sports" un ESPN+, kas apliecina ažiotāžu ap "Golden Contract" turnīru.

"MTK Global" kompānija pārstāv Bolotņika pretinieku Bērtonu. Šī kompānija promotē arī WBC pasaules čempionu smagsvariem Taisonu Fjūriju, kurš "Twitter" vietnē prognozējis, ka Bērtons uzveiks Bolotņiku ar nokautu.

Bērtons ir Fjūrija brālēns.

"Box Rec" izveidotajā pasaules rangā Bolotņiks patlaban ieņem 20. vietu, bet Bērtons ierindots 43. pozīcijā.

Latvijā šo cīņu varēs redzēt "Biļešu Paradīze" mājaslapā iegādājoties piekļuvi video tiešraidei.

Boksa vakars Rīgā sāksies plkst. 19.00. Līdz galvenajai cīņai tiks aizvadīti vēl septiņi dueļi:

  • Francis Rozentāls (Latvija, 4 uzvaras, 0 zaudējumu) - Pjotrs Fiļatovs (Igaunija, 2 uzvaras, 9 zaudējumi, 1 neizšķirts) līdz 76 kg
  • Bogdans Miroņecs (Ukraina, 1 uzvara, 0 zaudējumu) - Stefano Kapone (Itālija, 1 uzvara, 3 zaudējumi) līdz 91 kg
  • Kristaps Bulmeistars (Latvija, 8 uzvaras, 0 zaudējumu) - Pāvels Semjonovs (Igaunija, 24 uzvaras, 15 zaudējumi, 1 neizšķirts) līdz 73,5 kg
  • Artūrs Ahmetovs (Latvija, 5 uzvaras, 1 zaudējums) - Vladislavs Baranovs (Ukraina, 6 uzvaras, 7 zaudējumi, 2 neizšķirti) līdz 63 kg
  • Mārcis Grundulis (Latvija, 8 uzvaras, 1 zaudējums) - Irvins Magno (Lielbritānija, 5 uzvaras, 3 zaudējumi, 1 neizšķirts) līdz 63 kg
  • Dmitro Bezuss (Ukraina, 2 uzvaras, 4 zaudējumi) - Emanuele Venturelli (Itālija, 4 uzvaras, 0 zaudējumu) līdz 91 kg
  • Artūrs Gorlovs (Latvija, 8 uzvaras, 1 zaudējums) - Demjens Čembers (Lielbritānija, 11 uzvaras un 1 zaudējums) līdz 92 kg.

Šīs būs sešu raundu cīņas, bet noslēgumā Bolotņikam un Bērtonam paredzēts 10 raundu duelis.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu