Savickis: KHL čempionātu pārtraukt nedrīkst (4)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas "Dinamo" par nepiedalīšanos (Covid-19 epidēmija komandā) sestdien paredzētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēlē pret Maskavas "Dinamo" tiks piešķirts tehniskais zaudējums, sarunā ar portālu TVNET sacīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. 

KHL ietikusi Rīgas "Dinamo" komandai tuvākos mačus aizvadīt ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" hokejistiem, bet klubs šo iespēju nolēmis neizmantot. 

"Ar jauniešu komandu man negribētos piedalīties KHL, jo ir argumenti, lai mēs ar "Rīgas" komandu nespēlētu," pauda Savickis. 

Rīgas "Dinamo" jāatrodas karantīnā līdz 5. oktobrim. Kluba administrācija vērsīsies Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC), lai pēc šā datuma "Dinamo" atgrieztos čempionātā. 

Covid-19 skāris 12 Rīgas "Dinamo" personas. 

Teju katru dienu pienāk jaunas ziņas par inficēšanās gadījumiem ar koronavīrusu KHL čempionātā. Visnopietnāk vīruss ietekmējis Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā konstatēti aptuveni 30 Covid-19 gadījumi. 

9. oktobrī "Dinamo" vienībai paredzēta izbraukuma spēle pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", divas dienas vēlāk Baltkrievijā pret Minskas "Dinamo". 

Lai arī Krievija ir viena no Covid-19 visvairāk skartajām valstīm pasaulē, Savickis uzskata, ka čempionātu nevajag atcelt. 

"Protams, ka sezonu nevar pārtraukt. Jācīnās. Neviens jau negaidīja, ka Covid-19 ieviesīs šādas izmaiņas," teica Savickis. "Sacensības pārtraukt nedrīkst. Jāspēlē, kaut kā jāgrozās."

Par nepiedalīšanos spēlēs tehniskos zaudējumus saņēmušas "Lokomotiv" un "Jokerit", kas uz Minsku nedevās Baltkrievijā notiekošo protestu dēļ. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu