Smaiļotājs Akmens Pasaules kausa sacensībās izcīna sesto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Akmens
Roberts Akmens Foto: No personīgā arhīva

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens sestdien Ungārijas pilsētā Segedā Pasaules kausa posmā 200 metru distancē A finālā izcīnīja sesto vietu.

Akmens pusfinālā distanci veica 36,60 sekundēs, kas airējumā bija trešais labākais rezultāts un deva vietu A finālā.

A finālā Akmens distancē pavadīja 35,49 sekundes un izcīnīja sesto vietu. Uzvarētājam Andrea Domeniko di Liberto no Itālijas latvietis zaudēja 0,69 sekundes.

Pusfinālā pēc piektdien aizvadītajām priekšsacīkstēm iekļuva arī Kristaps Laube, kurš 200 metrus veica 37,39 sekundēs un savā airējumā palika septītais, tādējādi neiekļūstot B finālā.

Tikmēr 500 metru distancē Aldis Artūrs Vilde B finālā distancē pavadīja vienu minūti un 47,04 sekundes, ierindojoties septītajā pozīcijā, kas kopvērtējumā nozīmē 17.vietu.

Šajā pašā disciplīnā startēja arī Laube, bet viņš palika 24. starp 27 sportistiem.

1000 metros Vilde B finālā ierindojās pēdējā, devītajā vietā, finišējot ar laiku četras minūtes 11,44 sekundes. Airētājs kopvērtējumā ieņēma 18.pozīciju.

Starp dāmām 200 metru pusfinālā Madara Aldiņa ar laiku 44,96 sekundes bija ceturtā un nopelnīja iespēju piedalīties B finālā, kur cīņa noris par desmito vietu. B finālā airētāja distancē pavadīja 43,82 sekundes, ierindojoties astotajā pozīcijā starp deviņām sportistēm. Kopvērtējumā Aldiņa ieņēma 17.vietu.

Sestdien Aldiņai paredzēts starts arī 500 metru distances pusfinālā.

Starp kanoe airētājiem Roberts Lagzdiņš sestdien 1000 metru distancē B finālā ar četrām minūtēm un 8,86 sekundēm uzrādīja ceturto ātrāko laiku, tādējādi kopvērtējumā ieņemot 13.vietu. 

Tāpat Lagzdiņš sestdien piedalīsies arī 500 metru airējumā.

200 metru distancē dāmu konkurencē Jūlija Gutova sestdien pusfinālā ar 58,47 sekundēm bija lēnākā - devītā -, kā dēļ nesasniedza fināla airējumus. 500 metru distancē viņa B finālā finišu sasniedza ar laiku divas minūtes 37,28 sekundes, ierindojoties sestajā pozīcijā, bet kopvērtējumā izcīnīta 15.vieta.

Savukārt kanoe divnieks Nils Mednis/Jurijs Ševcovs sestdien 500 metru pusfinālā uzrādīja astoto ātrāko laiku starp deviņām ekipāžām, bet ar to nebija gana, lai sasniegtu finālu.

Vakara sacīkstēs jauktajam divniekam Gutovai/Ševcovam pēc nepārliecinoša starta priekšsacīkstēs ir dota iespēja iekļūt finālā.

Ģimenes pieauguma dēļ Segedā nestartē smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš šobrīd atrodas Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu