Ričards Bolotņiks: Treniņi ar Briedi man bija kā svētki (1)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Boris Simson/LNK Boxing

Ričards Bolotņiks pirms sestdien notikušās "Golden Contract" pusfināla cīņas ar britu pārstāvi Hoziju Bērtonu uzkrājis ļoti vērtīgu pieredzi, aizvadot koptreniņus ar Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi. 

TVNET: Apsveicu ar uzvaru pār Hoziju Bērtonu un iekļūšanu "Golden Contract" turnīra finālā. Neskaitījies šīs cīņas favorīts, bet uzvarēji diezgan pārliecinoši. 

R. Bolotņiks: Jā, skaitījos kā cīņas "underdog". Par likmēm gan es neko nezinu, bet favorīts tiešām bija viņš. Īstenībā es šajā turnīrā skaitījos viens no pastarīšiem, neviens nedomāja, ka spēšu kaut ko parādīt. Ar katru cīņu kļuva arvien labāk. Skatījos Bērtona cīņas, un ar savu komandu ļoti nopietni piegājām pie šīs cīņas. Strādāju kopā ar Dmitriju Šiholaju [cīņas dienā bija kopā ar Mairi Briedi Pasaules boksa supersērijas finālā Minhenē]. Man arī Briedis palīdzēja sagatavoties. Bijām gatavi, zinājām, ka viņš ir labs bokseris pirmajos divos trijos raundos. Ļoti labi strādā ar rokām - ļoti labs džebs (taisnais sitiens), kreisais labais, un arī labais aperkots (sitiens no apakšas) labs. Vajadzēja viņu nedaudz nogurdināt un tad rādīt savu darbu. 

TVNET: Devītajā raundā divreiz aizsūtīji viņu nokdaunā. Šķita, ka cīņa tiks pārtraukta, tomēr tā turpinājās...

R. Bolotņiks: Tas ir tiesneša lēmums, viņš ir galvenais. Ringā tiesnesis ir boss. Pats arī skatījos, ka izdarīju vairāk par desmit sitieniem un viņš ne uz vienu neatbildēja. Arī man likās, ka cīņu vajadzēja apstādināt. Nekas. Cilvēki redzēja un tagad zina, ka es varu nostrādāt visus desmit raundus kā pirmos. Tas ir ļoti labi. 

TVNET: Cīņas beigās ringā brīžiem kustējies ar nolaistām rokām. Izskatījās, ka viņu pat nedaudz izaicini.

R. Bolotņiks: Tās bija emocijas, esmu emocionāls džeks. Protams, gribēju arī nedaudz paspēlēties. Galvā bija uzdevumi, un arī treneri bļāva, lai turu rokas augšā un lai saņemos. Var sanākt viens laimīgs sitiens un viss beidzas, tāpēc sāku domāt ar galvu. Zināju, ka cīņas otro pusi esmu pārāks, un vajadzēja vienkārši mierīgi pabeigt cīņu un braukt mājās ar jostu. 

TVNET: Pretinieks bija gandrīz galvas tiesu garāks. Arī tam noteikti jāgatavojas. Ne tik bieži sanāk boksēt ar tik slaidiem bokseriem. Kā tiec galā ar to?

R. Bolotņiks: Nekas, nekas. Ar visiem var strādāt, visiem var trāpīt. Galvenais ir pareizi pieiet pie cīņas, izvēlēties pareizu tehniku, pareizus sparinga partnerus. Esmu jau trešo cīņu pēc kārtas aizvadījis pret garu pretinieku. Pirmais bija Sergejs Jekimovs, tad sekoja Stīvens Vords un tagad Bērtons. Nu jau esmu pieradis. 

Ričards Bolotņiks (no labās)
Ričards Bolotņiks (no labās) Foto: Boris Simson/LNK Boxing

TVNET: Šī bija 10 raundu cīņa. Saki, lūdzu, kā pēc šādām cīņām ir atjaunoties? Tev kaut kas sāp, kā tavs ķermenis jūtas? 

R. Bolotņiks: Ķermenis, protams, ir noguris. Rokas sāp, patiesībā viss sāp. Bet mani mierina fakts, ka uzvarēju. Man blakus ir sieva, kura mani apčubina un pasaka, ka esmu malacis. Esmu gan noguris, bet nekādas traumas neesmu guvis. Viss kārtībā.

TVNET: Jau minēji, ka trenējies kopā ar Mairi Briedi. Ko tu paņēmi no šiem treniņiem?

R. Bolotņiks: Tā bija ļoti liela pieredze. Redzēju, kā strādā zvaigznes, profesionāļi un ar kādu attieksmi pieiet procesam. Redzēju, cik viņš to gudri dara. Protams, pastāvēt viņam pretī ir ļoti liela pieredze. Katrā treniņā viņš man daudz ko iemācīja un norādīja uz kļūdām. Saņēmu savā bagāžā ļoti, ļoti, ļoti daudz. Trenēties kopā ar tādu cilvēku man bija kā svētki. 

TVNET: Trešdien Londonā risināsies "Golden Contract" otrā pusfināla cīņa, kurā uzzināsi savu pretinieku. Vai var teikt, ka tavs nākamais sāncensis būs tavs nopietnākais līdzšinējā karjerā?

R. Bolotņiks: Jā, trešdien mēs skatīsimies un gaidīsim šo cīņu. Skatīsimies, kurš tas būs - Laiams Konrojs vai Seržs Mihels. Pagaidām gan par pretinieku nedomāju, bet domāju par to, ka tā būs viena no svarīgākajām manā mūžā. Kas stāvēs man priekšā? To redzēsim trešdien. Mēs būsim gatavi jebkuram pretiniekam. 

TVNET: Uzlabosi arī savas pozīcijas boksa reitingos, kas noteikti arī ir būtiski tavā karjerā. 

R. Bolotņiks: Ja godīgi, tad jostu reitingi skaitās krutāki, tiem līdzi seko visi promouteri. Jāaug un jācīnās par jostām, un viss būs super. Ja vinnēšu turnīru, man būs ļoti krutas cīņas, cīnīšos vienā ringā ar lieliem vīriem. Un tas mani uzmundrina. 

Foto: Boris Simson/LNK Boxing

TVNET: Nobeigumā tev vaicāšu, vai sanāca kāds kontakts ar Taisonu Fjūriju, kurš klātienē Rīgā bija ieradies atbalstīt savu radinieku?

R. Bolotņiks: Pirms iepriekšējās cīņas decembrī, kad mani intervēja, jautāja, vai es zinu, ka uz cīņu būs Taisons Fjūrijs un ko viņam gribētu pateikt. Teicu, ka gribētu ar viņu uztaisīt fotogrāfiju. Bet nesanāca. Tagad viņš pēc cīņas pienāca man klāt un pateica, ka ļoti laba cīņa, un tas arī viss. Biju jau noguris un devos uz ģērbtuvi, un tā arī vairs nesatiku. 

TVNET: Tad arī šoreiz pie bildes netiki?

R. Bolotņiks: Nē. Diemžēl ne. Domāju, ka "Golden Contract" finālā uztaisīsim. Tā nebūs problēma. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu