Jonasa komandas biedrs Jasikonis pēc kritiena atrodas mākslīgajā komā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass un Armīns Jasikonis fotosesijā pirms 2020.gada sezonas
Pauls Jonass un Armīns Jasikonis fotosesijā pirms 2020.gada sezonas Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Paula Jonasa komandas biedrs no motokrosa komandas "Husqvarna" Armīns Jasikonis pēc svētdien pasaules čempionātā Itālijā piedzīvotā kritiena atrodas mākslīgajā komā, ziņo sacensību organizatori.

Svētdien Itālijas pilsētā Mantovā notika devītais pasaules čempionāta motokrosā posms. Sacensības priekšlaicīgi noslēdza lietuvietis Jasikonis, kurš piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā vēlāk tika nogādāts vietējā slimnīcā.

Sacensību rīkotāji pirmdien publicētajā ziņojumā pavēstīja, ka Jasikonis pēc medicīniskajām pārbaudēm atrodas mākslīgajā komā. Lēmums par mākslīgi izraisītu komu pieņemts tādēļ, ka sportists guvis galvas traumu.

Armīns Jasikonis
Armīns Jasikonis Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

"Šis komandai un arī viņa ģimenei ir patiesi grūts laiks. Svētdien Jasikoni ar helikopteru nogādāja slimnīcā, kur vēlāk vakarā galvas traumas dēļ tika izraisīta mākslīgā koma," teica "Husqvarna" komandas vadītājs Anti Pirhonens. "Sportists patlaban saņem iespējami labāko medicīnisko aprūpi, un mēs esam ciešā saziņā gan ar Itālijas slimnīcu, gan Insbrukā esošo medicīnas iestādi."

Zīmīgi, ka arī otrs "Husqvarna" braucējs Pauls Jonass patlaban atgūstas no gūtā savainojuma. Paredzams, ka latvietis trasē varētu atgriezties pēdējos sezonas posmos vai nākamsezon.

Jasikonis šosezon kopumā iekrāja 248 punktus, kas viņam ļauj ieņemt septīto vietu kopvērtējumā. 

MXGP sezonas kalendārā šobrīd ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu