Aci pret aci: Hamiltona un Šūmahera nozīmīgākie rekordi

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Visticamāk, jau tuvākajās nedēļās kritīs septiņkārtējā Formula 1 čempiona Mihaēla Šūmahera izcīnīto uzvaru rekords. Tā ir 91 izcīnīta Lielā balva jeb Grand Prix, un tikai par vienu mazāk pagaidām ir britam Lūisam Hamiltonam, kurš kā lokomotīve ir uzņēmis ātrumu un tuvojas vācieša uzstādītā rekorda pārspēšanai. 

Jāteic gan, ka ne bez šķēršļiem, un pat šķiet, ka Hamiltons pārāk vēlas visus Šūmahera rekordus iegūt savā īpašumā un tādēļ pieļauj muļķīgas kļūdas. Tā, piemēram, jau Sočos aizvadītajā nedēļā Hamiltonam bija laba iespēja izcīnīt savu 91. uzvaru, tomēr sportists veica aizliegtus starta izmēģinājumus, kas noteikumos ir skaidri minēti, un bija spiests braukt boksos, lai izciestu 10 sekunžu sodu. Ar to tad arī bija gana, lai ambiciozais Mercedes komandas pilots atkristu braucēju pūlī uz vienu no pēdējām vietām un sacensību gaitā nespētu aizcīnīties augstāk par trešo pozīciju. Jāatzīst gan, ka arī tas bija atzīstams brita sniegums un kārtējā uz pjedestāla noslēgtā sacīkste.

Lai vai kā, nav šaubu, ka Hamiltons ar savu tempu jau drīzumā panāks un pārspēs Šūmahera 91 uzvaras rekordu. Arī izcīnīto 7 čempiona titulu rekords, kas patlaban pieder Šūmaheram, kritīs. Hamiltons šobrīd ir seškārtējais čempions un aktuālajā sezonā ir iekrājis daudz vairāk punktu par tuvākajiem sekotājiem, tādēļ diezgan droši var prognozēt, ka 2020.gadā arī Hamiltons kļūs par septiņkārtējo Formula 1 pasaules čempionu. 

Bet, kamēr tas nav noticis, jūsu uzmanībai būtiskākie Šūmahera sasniegumi Formula 1 trasē un kā uz to fona izskatās Hamiltons. 

 Mihaēls ŠūmahersLūiss Hamiltons*
Dalība Grand Prix izcīņās306260
Pole position6896
Finišētas sacensības punktos221223
Finišētas sacensības uz pjedestāla155159
Grand Prix uzvaras9190
Ātrākie apļi7751
Čempiona tituli76
Pirmā uzvaraBeļģija, 1992.g., BenettonKanāda, 2007.g., McLaren
Pēdējā uzvaraĶīna, 2006.g., Ferrari 
Lielākie panākumi72 uzvaras Ferrari, 19 - Benetton21 uzvara McLaren, 69 - Mercedes

Uzvarām bagātāko pilotu TOP10

Mihaēls Šūmahers - 91

Lūiss Hamiltons - 90

Sebastjans Fetels - 53

Alēns Prosts - 51

Airtons Senna - 41

Fernando Alonso - 32

Naidžels Mansels - 31

Džekijs Stjuarts - 27

Džims Klārks - 25

Nikijs Lauda - 25

*Lūisa Hamiltona karjera, kā zināms, vēl turpinās pilnā sparā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu