"Riga" 15 hektāru plašā teritorijā būvē modernu sporta bāzi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: KSS

Latvijas čempionvienība futbolā "Riga" FC sākusi attīstīt kluba infrastruktūru. Triju gadu laikā vairāk nekā 15 hektāru plašā teritorijā Piņķos tiks uzbūvēts stadions ar 5000 skatītāju sēdvietām un visjaunāko, 7. paaudzes, mākslīgo segumu ar laistīšanas sistēmu un apsildi, lai spēles varētu notikt arī aukstā laikā.

Futbola kluba "Riga" ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins apliecina: "Latvijā mums ir jāuzvar gan čempionātā, gan kausa izcīņā! Eiropā? Iesim soli pa solim!"

Lai nodrošinātu iešanu soli pa solim, "Riga" pašlaik veido savu sporta bāzi Piņķos, attīsta futbola akadēmijas ideju Ķeizarmežā un gādā, lai Latvijas izlase atkal varētu atgriezties "Skonto" stadionā. Šīs ieceres plānots realizēt tuvāko trīs gadu laikā.

Aktuālākais ir jautājums par savas sporta bāzes izveidošanu, jo treniņus un sacensības kluba sportisti aizvada īrētajā "Skonto" stadionā. Proņins apliecina, ka pastāvīgas mājvietas meklējumi notikuši kopš kluba dibināšanas 2014. gadā, bet šogad beidzot ir noslēgts līgums par sporta bāzes veidošanu Piņķos, un būvdarbi jau sākušies. Triju gadu laikā vairāk nekā 15 hektāru plašā teritorijā tiks uzbūvēts stadions ar 5000 skatītāju sēdvietām un visjaunāko, 7. paaudzes, mākslīgo segumu ar laistīšanas sistēmu un apsildi, lai spēles varētu notikt arī aukstā laikā. Tur atradīsies arī 3 laukumi ar hibrīdsegumu (dabīgais segums ar 10% mākslīgo šķiedru piejaukumu). Tieši šādi laukumi šobrīd tiek izmantoti Madrides "Real" un Totenhemas "Hotspur" treniņu bāzēs.

Tiks izveidoti arī 4 laukumi ar mākslīgo segumu amatieru vajadzībām un divi pludmales futbola laukumi. Plānota ir gan viesnīca, gan apartamenti futbolistiem ilgstošai dzīvošanai, iespējams, arī cīņas sporta veidu zāle. Protams, trenažieru zāle, baseins, lai futbolisti var pilnvērtīgi atjaunoties pēc smagiem treniņiem un spēlēm. Tāpat tiks uzbūvēta pilnvērtīga manēža ar 1000 sēdvietām.

Proņins atceras laiku, kad klubam Rīgā vispār nebija, kur aizvadīt Virslīgas spēles sezonas pirmajā daļā: "Pirms 2017. gada sezonas klubam jau bija augstāki mērķi. Un skaidrs, ka arī čempionāta ievadā gribējām spēlēt Rīgā. Kā labāko variantu redzējām RTU stadionu, taču tur aizvadīt Virslīgas spēles nedrīkstēja. Nebija tīklu aiz vārtiem, nebija tribīnes ar 250 sēdvietām, daudz kā nebija. Pēc līguma ar RTU visas nepilnības novērsām, un stadions ieguva tiesības uzņemt Virslīgas spēles. Tie principā bija pirmie kluba ieguldījumi Latvijas futbola infrastruktūrā."

Klubs intensīvi gādā par sportistu jauno maiņu, tāpēc Ķeizarmežā, pagaidām īrētā teritorijā, tiek attīstīta ideja par futbola akadēmiju, kuras vajadzībām top mūsdienīga sporta bāze. Viens dabīgā seguma laukums tur jau izveidots, ir atjaunots laukums pretī viesnīcai un tiek ieklāts vēl viens jauns mākslīgā seguma laukums. Pavisam drīz uzstādīs tribīni ar 500 sēdvietām, notiek ģērbtuvju remonts, rekonstruēs viesnīcu un nokomplektēs 30 numurus. Jau tagad uz akadēmiju apgūt futbola ābeci un trenēties brauc talantīgākie jaunieši no reģioniem. Futbola klubs arī plāno visā pilsētā atvērt 6 sporta halles ar izmēru 50 uz 70 metri, vēsta klubs. 

Vienlaikus tiek turpināts apsaimniekot un labiekārtot "Skonto" stadionu, kur, pateicoties futbola klubam "Rīga", ir uzlikts izcils dabīgā seguma zālājs, uzstādīta jauna laistīšanas sistēma, izremontētas desmit ģērbtuves, visas ložas, atjaunots jumts, uzlabots apgaismojums gan stadionā, gan hallē, pavisam drīz būs ilgi gaidītās ieejas kontroles ierīces.

"Neslēpšu, ka tie ir bijuši ļoti lieli ieguldījumi. Tika izdarīts viss, lai uzņemtu Eiropas līmeņa spēles gan klubu, gan izlašu līmenī. Esam gatavi uzņemt 8500 skatītājus," veikumu "Skonto" stadionā atzīmē Proņins.

Viņš atgādina par gadījumu pirms pāris gadiem, kad bija apdraudēta Latvijas izlases spēle pret zvaigžņoto Portugāli: "Atcerēsimies situāciju, kad bija apdraudēta Latvijas izlases spēles aizvadīšana pret Krištianu Ronaldu un citām Eiropas futbola zvaigznēm. Bija konflikts starp stadiona pārdevēju un pircēju, kā rezultātā tika noņemti krēsli stadiona tribīnēs. Mēs bijām tie, kas iedeva naudu, lai krēslus stadionā varētu uzlikt, un spēle pret Portugāli notiktu. Tāpat jau tajā gadā atjaunojām VIP ložu," uz pirmajiem ieguldījumiem Skonto stadionā atskatās ģenerāldirektors.

Futbola klubs "Riga" jau divus gadus pēc kārtas ir uzvarējis Latvijas čempionātā, reizi ieguvis kausa trofeju un uz Rīgu atvedis spēcīgus Eiropas klubus, ko ar pilnām "Skonto" stadiona tribīnēm novērtējuši arī līdzjutēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu