Neilandam augstvērtīgs sniegums vienas dienas sacensībās Beļģijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Bettini Photo

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands trešdien izcīnīja 17.vietu UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajās vienas dienas sacensībās "La Fleche Wallonne", kamēr Toms Skujiņš finišēja 40.pozīcijā.

Šogad vienai no Ardēnu klasikām bija jānotiek 22.aprīlī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ sacensībās tika pārceltas uz 30.septembri. Vēsturē 84. "La Fleche Wallonne" velobraucienā riteņbraucēji trešdien mēroja 202 kilometrus garu distanci ar desmit kāpumiem, no kuriem pēdējais bija sacensību finišā.

Smagā finiša spurtā uzvaru izcīnīja šveicietis Marks Hirši ("Sunweb"), otrais bija francūzis Benuā Kosnefruā ("AG2R La Mondiale"), bet trešo vietu ieņēma kanādietis Maikls Vudss ("Education First"). Vadošie seši sportisti finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 49 minūtēm un 17 sekundēm.

Neilands ("Israel Start-Up Nation") bija grupā, kas finišēja 18 sekundes vēlāk, un izcīnīja augsto 17.vietu, kas deva 24 UCI punktus. Kuldīdznieks palīdzēja savam īru komandas biedram Denam Mārtinam izcīnīt piekto vietu.

Tikmēr Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija grupā, kas atpalika 48 sekundes, ieņēma 40.vietu un tika pie astoņiem UCI punktiem. Arī viņš savā komandā uzrādīja otru augstāko rezultātu, bet labākais no "Trek - Segafredo" bija austrālietis Ričijs Ports, kurš izcīnīja astoto vietu.

Svētdien notiks vēl viena Ardēnu klasika - slavenais Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas velobrauciens. 10.oktobrī bija paredzēta vēl viena no Ardēnu klasikām - "Amstel Gold Race", taču Nīderlandē ieplānotais brauciens pēc rīkotāju lūguma ir atcelts. Šīs klasikas ierasti notiek aprīlī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārceltas uz rudeni.

Trešdien "BinckBank Tour" otrajā posmā trasē bija jādodas Skujiņa komandas biedram Emīlam Liepiņam, taču Nīderlandē pieņemto Covid-19 ierobežojumu dēļ etaps tika atcelts. Sacensības turpināsies ceturtdien Beļģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu