Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienu sērijā atgriežas uz panākumu takas (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" hokejisti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Minskas "Dinamo".

"Arēnā Rīga" Rīgas "Dinamo" pārspēja Minskas "Dinamo" ar 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 0:0, 1:0).

Divus vārtus rīdziniekiem guva Pāvels Černovs, pa vieniem - Metjū Majone un Gļebs Prohorenkovs.

Pirmajā periodā vārtu gūšanas momentu nebija daudz, un vadībā pārtraukumā tomēr devās viesi, kurus 19.minūtē vadībā izvirzīja Romans Gorbunovs.

Nākamie četri vārti visi tika gūti vairākumā. Vispirms 28.minūtē "lieko" spēlētāju ar metienu no zilās līnijas, ripai palecoties no ledus, realizēja Artjoms Ģemkovs, panākot 2:0 viesu labā.

33.minūtē vairākumā rīdzinieki un Černovs pēc Konstantina Komareka un Mārtiņa Dzierkala piespēlēm vienus vārtus atguva.

36.minūtē Ģemkovs izcēlās vēlreiz. Atstāts viens ar mājinieku vārtsargu, viņš apspēlēja Iļju Proskurjakovu, raidot ripu viņam starp kājām.

2:3 38.minūtē pēc Laura Dārziņa un Dzierkala piespēlēm panāca Majone.

Pēdējā trešdaļā tuvu vārtu guvumam bija Dzierkals, mājinieki uzbruka vairāk, taču atspēlēties traucēja noraidījumi, pa divām minūtēm saņemot Renāram Krastenbergam un Dzierkalam.

Izlīdzināja rezultātu 58.minūtē rīdzinieki, spēlējot bez vārtsarga, kura vietā spēlēja laukuma spēlētājs. 14.sekundē šādā formātā pēc Černova un Tonija Sunda piespēlēm ripu no vārtu priekšas pāri vārtu līnijai savā debijas spēlē līgā dabūja Prohorenkovs.

Vēl bija ideāla iespēja - rīdzinieku piespēles dāvana - minskiešiem izraut uzvaru pamatlaikā, taču Proskurjakovs bija vietā.

Papildlaikā bija vairākums par skaitliskā sastāva pārkāpšanu mājiniekiem, pēc tam par šo pašu pārkāpumu - viesiem, tomēr piecas minūtes beidzās bez vārtu ieņemšanas.

Otrajā sērijā viesus vadībā izvirzīja Raiens Spūners, bet Jevgeņijs Gračovs piektajā sērijā rezultātu izlīdzināja.

Vēl bija iespēja minskiešiem izraut uzvaru, taču Jegora Šarangoviča metiens trāpīja pa vārtu stabu.

Pirmajā papildsērijā vārtus neguva Spūners, taču precīzi meta Černovs, ļaujot rīdziniekiem svinēt otro uzvaru sezonā.

Latvijas komanda ar pieciem punktiem astoņās spēlēs ir pēdējā starp 11 Rietumu zonas komandām, kamēr Baltkrievijas vienība ar 17 punktiem 11 dueļos neizmantoja iespēju izvirzīties Rietumu zonas līderpozīcijās un ieņem trešo vietu Rietumos.

Jau ziņots, ka šo maču abas komandas aizvadīja nepilnos sastāvos.

Ierodoties Latvijas galvaspilsētā, visiem Minskas kluba pārstāvjiem bija jāveic testi koronavīrusa infekcijas noteikšanai.

"Vairākiem spēlētājiem, kā arī administratīvā un treneru personāla pārstāvjiem testi uzrādīja pozitīvu Covid-19 rezultātu, kas viņiem neļauj piedalīties mačā," vēstīts Minskas kluba tīmekļa vietnē.

Rīdzinieki savu līdz šim pēdējo spēli bija aizvadījuši 16.septembrī, kad viesos ar 1:2 piekāpās Habarovskas "Amur". Sešas dienas vēlāk bija paredzēta spēle savā laukumā, bet Rīgas "Dinamo" un pretinieku Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc šis mačs tika pārcelts, bet nākamajos divos dueļos - pret Maskavas komandām "Dinamo" un CSKA - Latvijas vienība saņēma tehniskos zaudējumus.

Sākotnēji Rīgas komanda tika ievietota karantīnā līdz 5.oktobrim, bet valdība otrdien nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs, tādējādi dodot "Dinamo" veselajiem spēlētājiem iespēju atgriezties laukumā ātrāk.

Iepriekš tika ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki. Šobrīd traumēto spēlētāju sarakstā ievietoti pieci aizsargi un seši uzbrucēji, kurus lielu daļu aizstās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētāji.

Ieskaitot tehniskos zaudējumus, Rīgas "Dinamo" spēli sagaidīja ar četru zaudējumu sēriju. Turpretī Minskas vienība bija uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas.

Abas komandas KHL savā starpā līdz ceturtdienas mačam bija spēkojušās 44 reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Iepriekšējā sezonā trīs no četrām spēlēm uzvarēja rīdzinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu