"Blue Jackets" gatava aizmainīt Merzļikinu uz citu komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" esot gatava atbilstoša piedāvājuma gadījumā aizmainīt Latvijas izlases vārtsargu Elvi Merzļikinu uz citu vienību, vēsta TSN.

Kā ziņo TSN hokeja eksperts Pjērs Lebruns, Kolumbusas kluba vadība ir gatava aizmainīt Merzļikinu vai somu Jonasu Korpisalo, ja tiks saņemts atbilstošs piedāvājums.

"Blue Jackets" vadība šobrīd uzklausot citu vienību piedāvājumus. Merzļikins vai Korpisalo tikšot aizmainīts, ja kāda vienība būs gatava pretī dot vienu no pirmo divu maiņu centra uzbrucējiem.

Lebruns gan uzsvēra, ka Kolumbusas vienība par katru cenu noteikti nešķirsies no Merzļikina vai Korpisalo. 

Merzļikins savā debijas sezonā 33 mačos vidēji ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% metienu, piecreiz paliekot "sausā". Starp debitantiem viņš bija līgas labākais vārtsargs šajos statistikas rādītājos, bet kopumā NHL visos trīs bija pirmajā pieciniekā. Latvietis pēc sezonas tika iekļaut debitantu simboliskajā izlasē.

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8% pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes.

Astoņu uzvaru sērijas laikā viņš vidēji spēlē ielaida 1,00 ripu un atvairīja 96,7% metienu. Viņš ir tikai sestais vārtsargs NHL vēsturē, kurš astoņu un mazāk spēļu nogrieznī iekrājis piecas "sausās" uzvaras.

Iepriekšējo reizi kāds no "Blue Jackets" hokejistiem debitantu simboliskajā pieciniekā tika iekļauts pirms trim gadiem, kad šo godu izpelnījās Zeks Verenskis. Merzļikins ir otrais Kolumbusas komandas vārtsargs, kurš ticis šajā izlasē - 2008./2009.gada sezonā tika iebalsots Stīvs Meisons.

Merzļikinu ar "Blue Jackets" pagaidām saista divu gadu līgums, kas paredz četru miljonu dolāru lielu sezonas algu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu