Vēl vienā Latvijas sporta komandā atklāts Covid-19 perēklis (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com

Latvijas telpu futbola komandā Daugavpils "Lokomotiv" piektdien veiktajos Covid-19 testos fiksēti astoņi saslimšanas gadījumi, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF ziņo, ka telpu futbola virslīgas komanda testus veikusi piektdien, bet pēc astoņām pozitīvām atbildēm nolemts par vairāku spēļu pārcelšanu gan telpu futbola, gan klasiskā futbola sacensībās.

Uz pašlaik nezināmu laiku pārcelta sestdien paredzētā telpu futbola virslīgas čempionāta spēle starp "Petrow"/Jelgava un Daugavpils "Lokomotiv" komandām, kā arī svētdien paredzētais mačs starp Jēkabpils "Lūši"/"Ošukalns" un "Salaspils" vienībām.

Svētdienas duelis Jēkabpilī pārcelts, ņemot vērā to, ka iepriekšējā čempionāta kārtā "Lokomotiv" tikās ar "Salaspils" komandu.

Drošības apsvērumu dēļ pārcelta arī sestdien ieplānotā Latvijas 2.līgas čempionāta spēle RTU stadionā starp "Salaspils" un "Albatroz" SC/FS "Jelgava" futbolistiem.

Piektdien pārbaudes veiktas arī citos telpu futbola virslīgas klubos, bet citi saslimšanas gadījumi nav konstatēti. Tuvākajās dienās pārbaudes tiks atkārtotas, kamēr Jēkabpils un Salaspils komandas pārbaudes veiks operatīvā kārtā.

Atsevišķs saslimšanas gadījums piektdien konstatēts vienam ar telpu futbolu saistītam tiesnesim, un tā iespaidā turpmākajās dienās telpu futbola sabiedrībā tiks veikts liels apjoms atkārtotu Covid-19 pārbaužu.

"Lokomotiv" ar savu komandu startē arī Latvijas 1.līgas čempionātā, un šajā vienībā veiktās Covid-19 pārbaudes saslimšanas gadījumus piektdien nav atklājušas. Neskatoties uz to, drošības apsvērumu dēļ uz pašlaik nezināmu laiku pārcelta svētdien paredzētā čempionāta spēle, kurā Daugavpils pārstāvjiem Ilūkstē bija paredzēts tikties ar Saldus SS/"Leevon" komandu.

Piektdien Covid-19 pārbaudes veiktas arī "Daugavpils" virslīgas komandā, 3.līgas vienībā un sieviešu futbola 1.līgas komandā. Saslimšanas gadījumi nav konstatēti, līdz ar to turnīri, tai skaitā virslīgas čempionāts, var turpināties netraucēti.

Drošības apsvērumu dēļ, ņemot vērā spēlētāju saistību ar vīrusa skarto reģionu, uz pašlaik nezināmu laiku pārcelta sestdien ieplānotā Latvijas sieviešu futbola līgas spēle starp "Olaine" un "Metta" komandām.

Covid-19 izplatības dēļ tieši Kuldīgā un Daugavpilī līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu