WNBA finālsērija sākas ar Laksu draftējušās komandas uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pirmajā finālspēlē piektdien uzvaru izcīnīja Sietlas "Storm" komanda.

"Storm" ar 93:80 (23:21, 34:19, 12:27, 24:13) uzvarēja Lasvegasas "Aces" un sērijā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Sietlas komandas panākumu ar 37 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem kaldināja Breana Stjuarte, kamēr vēl 28 punktus guva Dževela Loida. Tikmēr Sjū Bērda iekrāja 16 rezultatīvas piespēles, kas WNBA izslēgšanas spēlēs ir jauns rekords.

Otrā laukuma pusē Endžela Makotrija izcēlās ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet par punktu mazāk iekrāja Aja Vilsone.

"Esmu patīkami satraukta būt uz šīs "skatuves"," pēc panākuma teica Stjuarte, kura noslēdzošās ceturtdaļas ievadā guva pirmos 11 punktus starp abām komandām. "Gaidīju, kad būšu šeit. Tāpēc spēlēju basketbolu."

Zīmīgi, ka "Aces" arī pusfinālā zaudēja pirmo spēli, bet pēcāk piecos dueļos pārspēja Konektikutas "Sun".

Sietlas komandai šogad ir iespēja kļūt vien par trešo komandu, kas izcīnījusi četrus WNBA titulus. "Storm" iepriekš finālā uzvarējusi 2004., 2010. un 2018.gadā.

Šī gada pavasarī "Storm" pirmajā kārtā ar kopējo 11.numuru draftēja Kitiju Laksu, bet abas puses vienojās, ka latviete uz Ziemeļameriku dosies nākamgad.

Abām komandām šajā sērijā nāksies iztikt bez nozīmīgām rezerves spēlētājām. "Aces" ceļgala traumas dēļ nevarēs palīdzēt šīs sezonas labākā rezerviste Derika Hembija, bet "Storm" sastāvā nebūs redzama Sami Vaitkomba, kura pameta WNBA "burbuli", lai būtu kopā ar savu sievu. Pārim plānots ģimenes pieaugums.

Atbildes spēle plānota svētdien.

Pērn par WNBA čempionēm tika kronētas Vašingtonas "Mystics" basketbolistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu