Ostapenko pieļauj 43 nepiespiestās kļūdas un izstājas no "French Open" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien "French Open" trešās kārtas spēlē pieļāva 43 nepiespiestās kļūdas, izstājoties no cīņas par titulu.

Ostapenko "French Open" 1/16 fināla spēlē ar rezultātu 4-6, 3-6 piekāpās spānietei Paulai Badosai Hibertai.

Ostapenko šajā spēlē nespēja izpildīt nevienu netveramu servi, pieļāva 10 dubultkļūdu, kā arī 43 nepiespiestās kļūdas.

Latviete laukumā trāpīja tikai 48% izpildīto pirmo servju, bet pretiniece - 71%.

Latvijas tenisiste spēli iesāka pārliecinoši un jau ar pirmo mēģinājumu atņēma pretiniecei servi, panākot 2-0. Uzreiz pēc tam arī Ostapenko zaudēja savu servi, bet pēc piektā geima ar 3-2 vadībā jau bija Hiberta. Turpinājumā abas tenisistes prata nosargāt savu servi, bet Ostapenko desmitajā geimā centās setu aizvest līdz taibreikam, tomēr spāniete ar ceturto mēģinājumu guva panākumu - 6-4.

Otrā seta sākumā Ostapenko neizdevās atņemt pretiniecei servi, bet Spānijas tenisistei tas izdevās pret Ostapenko. Hiberta piektajā geimā vēlreiz visai vienkārši atņēma servi Ostapenko, bet Latvijas tenisiste nepadevās un atbildēja ar to pašu, saglabājot intrigu spēlē. Astotajā geimā Ostapenko bija tuvu, lai panāktu 4-4, tomēr zaudēja un īsi pēc tam nenosargāja jau trešo servi, piekāpjoties ar 4-6, 3-6.

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet viņas pretiniece ir 87.pozīcijā. Abas tenisistes profesionālajā tenisā līdz šim savā starpā nebija spēkojušās.

Ostapenko šis bija karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Par trešās kārtas sasniegšanu 2017.gada "French Open" čempione Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus un 126 000 eiro.

Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.), bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja slaveno Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu, kura ir planētas ceturtā rakete un Parīzē bija izsēta ar otro numuru.

Hiberta pirmajā kārtā ar 6-2, 4-6, 6-3 pieveica Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu (99.), bet otrajā mačā ar 6-4, 4-6, 6-2 pieveica Parīzē ar 29.numuru izlikto amerikānieti Sloeinu Stīvensu (WTA 34.).

Badosa ne reizi nav spēlējusi "Grand Slam" turnīru trešajā kārtā un savā līdzšinējā karjerā viņa ir bez WTA tituliem. 2015.gadā viņa uzvarēja "French Open" junioru turnīrā, taču arī Ostapenko ir viena šāda veida trofeja, jo gadu pirms tam viņa triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru sacensībās.

Ostapenko šis ir trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino.

Ostapenko šoruden uzsākusi sadarbību ar zviedru treneri Tomasu Hegstedu, kurš karjeras laikā strādājis ar tādām tenisa zvaigznēm kā Eižēniju Bušāru, Karolīni Vozņacku, Mariju Šarapovu, Na Li, Simonu Halepu, Medisonu Kīzu un Tomiju Hāsu.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir septiņas uzvaras un pieci zaudējumi, bet Badosa guvusi 12 panākumus un cietusi septiņas neveiksmes.

Badosa pirms "French Open" piedalījās "International" turnīrā Stambulā, kur sasniedza pusfinālu. Pirms tam ASV tūre viņai bija neveiksmīga, jo spāniete nepārvarēja Ņujorkas WTA "Premier 5" kvalifikāciju un apstājās "US Open" pirmajā kārtā.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur ierasti startē kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski. Latvijas un Kanādas duets jau sasniedzis astotdaļfinālu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova "French Open" nestartē un ir noslēgusi sezonu, bet Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu