Brigida Kosgei otro gadu pēc kārtas uzvar prestižajā Londonas maratonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pasaules rekordiste maratonā Kenijas garo distanču skrējēja Brigida Kosgei svētdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja uzvaru prestižajā Londonas maratonā, kamēr vīriešu sacensībās pirmo zaudējumu jebkurā maratona skrējienā piedzīvoja kenijietis Eliuds Kipčoge, kurš finišēja tikai astotajā vietā.

Kosgei finišēja pēc divām stundām 18 minūtēm un 58 sekundēm. Pašlaik 26 gadus vecā Kosgei uzvarēja Londonas maratonā arī pagājušajā gadā, bet 2018.gadā ieņēma otro vietu.

Trīs minūtes un trīs sekundes uzvarētājai zaudēja amerikāniete Sāra Hala, bet trešā bija uzvarētājas tautiete Ruta Čepngetiča, kura bija vēl četras sekundes lēnāka.

"Laika apstākļi nebija labi, un mums nācās cīnīties. Cīnījos līdz brīdim, kad finišēju," Kosgei pēc finiša sacīja britu raidorganizācijai BBC un piebilda: "Mēs neesam labi sagatavojušies sacensībām Covid-19 pandēmijas dēļ."

Vīriešu sacensībās neveiksmi cieta favorīts pagājušā gada uzvarētājs Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge, kurš pēc spēka ļoti līdzīgā skrējienā finišēja vien astotais, atpaliekot no uzvarētāja etiopieša Šuras Kitatas minūti un vienu sekundi.

Tas bija Kipčoges pirmais zaudējums maratonā kopš 2013.gada Berlīnes maratona, šajā laikā svinot uzvaru arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kitata finišēja pēc divām stundām piecām minūtēm un 41 sekundes, par sekundi apsteidzot kenijieti Vinsentu Kipčumbu un par četrām sekundēm - savu tautieti Sisaju Lemmu.

Pirmie pieci skrējēji ietilpa 27 sekunžu robežās.

Londonas maratonam vajadzēja notikt aprīlī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tas notika oktobrī, turklāt tikai ar elites skrējēju līdzdalību un ne pa tradicionālo trasi Londonas ielās, bet 19 apļu trasē, kurā nebija skatītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu