"Rīgas" hokejisti revanšējas MHL čempionāta vicelīderiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti.
HK "Rīga" hokejisti. Foto: Kaspars Volonts

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" svētdien pārspēja līgas vicelīderi Maskavas "Dinamo", pārtraucot tās sešu uzvaru sēriju.

"Rīga" mājās ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) pārspēja "Dinamo" jauno maiņu, pārtraucot triju zaudējumu sēriju.

Pirmajā periodā bīstami momenti pie rīdzinieku vārtiem veidojās viens pēc otra, un 0:0 pēc perioda mājiniekiem bija panākums.

Otrā perioda sākumā vārtus guva Jānis Švanenbergs un Kristers Brauns, panākot 2:0. Nepilna minūte maskaviešiem bija vajadzīga, lai rezultāta starpību sadeldētu līdz vieniem vārtiem. 31.minūtē jau trešo reizi nepārliecinoši nospēlēja viesu vārtsargs Dmitrijs Menšatovs un jau pēc mazākuma beigām ielaida vārtos trešo ripu pēc Kaspara Ziemiņa metiena, viesu vārtos stājoties Ivanam Žigalovam.

Maskavieši 43.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz 2:3, bet mājinieki, kuri spēlēja trijās maiņās, jo daļa hokejistu nosūtīti palīgā Covid-19 skartajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas "Dinamo", atbildēja ar diviem "goliem".

Vairākumā 51.minūtē izcēlās Deniss Fjodorovs, realizējot vairākumu jau 12.sekundē, bet jau tukšos vārtos, viesiem nomainot vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, ripu iemeta Aleksandrs Biškins.

Trīs rezultativitātes punktus (1+2) sakrāja Ziemiņš, bet Ēriks Vītols rīdzinieku vārtos atvairīja 32 viesu metienus.

Otrdien un trešdien Rīgā plānotas spēles ar Sahalīnas apgabala komandu "Sahaļinskije Akuli".

Rīgas komanda ar 12 punktiem 12 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu starp 17 Rietumu grupas komandām.

Aizvadītās sezonas MHL komandas "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs pievienojušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treneru štābam, kamēr viņu pienākumus pārņēmuši Valērijs Kuļibaba un Sergejs Durdins.

Rīgas komanda pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu