Mejeris sekmē komandas uzvaru Vienotās līgas spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: FIBA.com

Latviešu basketbolists Mareks Mejeris svētdien Vienotās līgas spēlē guva sešus punktus, un viņa pārstāvētā Permas "Parma" viesos svinēja savu otro uzvaru divos līgas mačos šosezon, izvirzoties otrajā vietā līgā.

"Parma" Saratovā ar 93:70 (19:22, 30:17, 26:18, 18:13) apspēlēja Saratovas "Avtodor".

Mejeris 19 minūtēs un 12 sekundēs laukumā guva deviņus punktus, realizējot visus trīs divpunktu metienus, bet garām raidot vienīgo "trīnīti".

Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, viena kļūda, kā arī trīs noteikumu pārkāpumi, +/- rādītājs seši un lietderības koeficients 12.

Uzvarētāju rindās 20 punktus guva Roberts Džonsons, bet mājiniekiem 18 punkti Neitam Meisonam.

Latviešu trenera Edmunda Valeiko un spēlētāju Klāva Čavara un Toma Leimaņa pārstāvētā Minskas "Cmoki" viesos piedzīvoja zaudējuma pret līdervienību Sanktpēterburgas "Zeņit" - 73:104 (23:24, 15:32, 17:23, 18:25).

Čavars 25 minūtēs un 19 sekundēs laukumā guva sešus punktus, realizējot visus trīs divpunktu metienus.

Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, divas kļūdas, viena izprovocēta piezīme pretiniekam un priekšlaicīgi beigta spēle piecu noteikumu pārkāpumu dēļ. Basketbolists maču beidza ar +/- rādītāju -19 un lietderības koeficientu 12.

Leimanis 12 minūtēs un 28 sekundēs laukumā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu un soda metieniem un garām raidot divus trīspunktniekus.

Viņa kontā arī pa vienai kļūdai un viena izprovocēta piezīmei pretiniekam, kā arī divi noteikumu pārkāpumi pašam. Basketbolists maču beidza ar +/- rādītāju -26 un lietderības koeficientu mīnus divi.

Viesu rindās rezultatīvākie ar 17 gūtajiem punktiem bija Maksims Salašs, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, un Roberts Lourijs, kuram arī pa sešām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām. Mājiniekiem 17 punktus sakrāja Ostins Holinss.

Maskavas CSKA mājās pieveica Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" ar 94:80 (17:25, 31:23, 26:10, 20:22).

Strēlnieks konstatētu pozitīvu Covid-19 testu dēļ nespēlēja.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 22 punktiem bija Viljams Klaiberns, bet viesiem tikpat punktus sakrāja Džordans Kraufords.

Šis panākums ar bilanci 2-1 Maskavas komandai ļāva pakāpties uz piekto pozīciju, kamēr "Parma" ar divām uzvarām divās cīņās ieņem otro vietu. Minskas "Cmoki" ar vienu panākumu divos mačos ieņem septīto vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu