Merzļikina pakalpojumos ieinteresētas piecas NHL komandas (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Piecas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas esot ieinteresētas Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pakalpojumos, vēsta "The Fourth Period". 

Tiek ziņots, ka par vienu no Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargiem, proti, Merzļikinu un/vai somu Jonasu Korpisalo interesējas Bufalo "Sabres", Minesotas "Wild", Otavas "Senators", Edmontonas "Oilers" un Detroitas "Red Wings". 

Savukārt Toronto "Maple Leafs" ļoti nopietni izskata iespēju savam sastāvam piesaistīt Korpisalo, kuram ar Kolumbusas vienību ir spēkā līgums vēl uz divām sezonām. 

"Maple Leafs" apmaiņā pret Somijas vārtsargu esot gatava šķirties no zviedru uzbrucēja Andreasa Johansona vai no kanādiešu uzbrucēja Aleksandra Kerfūta. Izskanējušas arī versijas, ka "Blue Jackets" darījumā varētu iesaistīt arī savainojumu nomocīto uzbrucēju Brendonu Dubinski, kurš izlaida visu iepriekšējo sezonu un, visticamāk, nespēlēs arī nākamajā. 

Tāpat Toronto vienība būtu ar mieru aizmainīt dāņu vārtsargu Frederiku Andersenu. 

TSN pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Kolumbusas kluba vadība ir gatava aizmainīt Merzļikinu vai Korpisalo, ja tiks saņemts atbilstošs piedāvājums; ja kāda vienība būs gatava pretī dot vienu no pirmo divu maiņu centra uzbrucējiem.

Merzļikins savā debijas sezonā 33 mačos vidēji ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% metienu, piecreiz paliekot "sausā". Starp debitantiem viņš bija līgas labākais vārtsargs šajos statistikas rādītājos, bet kopumā NHL visos trīs bija pirmajā piecniekā. Latvietis pēc sezonas tika iekļaut debitantu simboliskajā izlasē.

Merzļikinu ar "Blue Jackets" pagaidām saista divu gadu līgums, kas paredz četru miljonu dolāru lielu sezonas algu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu