Vēl diskutēs par iespējamiem precizējumiem "Rimi Rīgas maratona" organizēšanā Covid-19 dēļ (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Šonedēļ vēl tiks diskutēts par iespējamiem precizējumiem "Rimi Rīgas maratona" organizēšanā Covid-19 dēļ, šodien pēc valdības ārkārtas sēdes pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu, Veselības ministrijā plānots vērtēt, vai un kā būtu nepieciešams pārskatīt ierobežojumus, kas attiecināmi uz sporta pasākumu norisi.

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notiks "Rimi Rīgas maratons", kurā klātienē piedalīsies 15 000 līdz 20 000 dalībnieku.

Viņķele skaidroja, ka maratons notiek ārā un tā organizētāji jau ir pielikuši daudzas pūles, to veidojot citādāku nekā ierasts, nodalot skrējēju plūsmas. Tomēr Veselības ministrija maratona rīkotājus tuvākajā laikā aicinās uz sarunu, lai izvērtētu, vai nepieciešami vēl kādi precizējumi pasākuma organizēšanā.

"Saruna vēl ir priekšā," akcentēja politiķe.

Kā ziņots, "Rimi Rīgas maratons" ir viens retajiem Pasaules Vieglatlētikas asociācijas Zelta zīmes maratoniem pasaulē, kurš, ievērojot epidemiologu norādījumus notiks šogad.

10.oktobrī un 11.oktobrī visas nedēļas nogales garumā pie Brīvības pieminekļa atsevišķos "viļņos" startēs visas "Rimi Rīgas maratona" distances - Bērnu dienas distances mazajiem un 4, 2 kilometru Ģimeņu skrējiens.

Sestdien, 10.oktobrī, paredzētas Bērnu dienas distances un Ģimeņu skrējiens, bet svētdien, 11.oktobrī - sešu kilometru, desmit kilometru, pusmaratona un maratona distances.

Rīgas maratona distance piedāvās vienu no retajām un pēdējām iespējām vēl šogad sportistiem kvalificēties 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu