Briedis: Šiholajs ir otrais labākais boksa treneris pasaulē (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Dmitrijs Šiholajs
Mairis Briedis un Dmitrijs Šiholajs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas bokseris Mairis Briedis savu treneri Dmitriju Šiholaju uzskata par otro labāko pasaulē.

Briedis aizpagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Minhenē pārspēja Kubas bokseri Junielu Dortikosu, iegūstot IBF pasaules čempiona un žurnāla "The Ring" jostas, kā arī Pasaules boksa supersērijas turnīra uzvarētāja trofeju, kas nodēvēta leģendārā Muhameda Ali vārdā.

Latvijas bokseris vienīgo zaudējumu karjerā cietis pret Ukrainas pārstāvi Oleksandru Usiku, kurš karjeru turpina smagsvaru kategorijā. Arī Briedis varētu pāriet no pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) uz smagsvariem. Briedis gribētu revanša cīņu ar Usiku, jo trenera nomaiņa viņam esot nākusi par labu.

"Revanšs varētu būt gadsimta cīņa. Man tagad ir cita komanda, es to izmainīju pēc cīņas ar Usiku. Tagad uz to atskatoties, var secināt, ka šādas pārmaiņas bija vajadzīgas. Es ļoti uzticos savam jaunajam trenerim Dmitrijam Šiholajam," sarunā ar portālu "boxing-social.com" sacīja Briedis.

"Domāju, ka viņš ir otrais labākais boksa treneris pasaulē uzreiz pēc Anatolija Lomačenko (Ukraina)," uzsvēra Latvijas bokseris, slavējot Šiholaju, kurš pēc zaudējuma Usikam pārņēma grožus no iepriekšējā trenera Sanda Kleina.

Lomačenko ir tēvs un treneris Ukrainas bokserim Vasilijam Lomačenko, kurš profesionālajā boksā par pasaules čempionu kļuvis trīs dažādās svara kategorijās, kā arī amatieru boksā izcīnījis divas olimpiskās zelta medaļas.

Briedis savā karjerā sešas no pirmajām desmit profesionālā boksa cīņām aizvadīja smagsvaros. Latvijas bokseris atzina, ka viņam ir ambīcijas aizvadīt kādu lielu cīņu Lielbritānijā, kur bokss ir lielā cieņā, turklāt tur dzīvo daudz latviešu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu