Līdz oktobra beigām nozares profesionāļi izvirzīs pretendentus "Trīs Zvaigžņu balvai"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Trīs Zvaigžņu balvas" logo.
"Trīs Zvaigžņu balvas" logo. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja / LOK

"Trīs Zvaigžņu balvas" kandidātus pirmajā kārtā no pirmdienas līdz 23.oktobrim izvirzīs plašs sporta nozares profesionāļu loks, paziņoja balvas rīkotāji.

"Latvijas Gada balvu sportā" ir nolemts aizstāt ar "Trīs Zvaigžņu balvu", kuru organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atbalstu.

Pirmdien sākās balvas nominantu izvirzīšana 10 nominācijās - Gada izrāviens sportā, Gada notikums sportā, Gada sporta federācija, Gada sporta komanda, Gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, Gada sporta pašvaldība, Gada sportiste, Gada sportists, Gada treneris un Gada paralimpiskais sportists.

Nominācijā "Mūža ieguldījums sportā" kandidātu izvirza žūrija, bet nominācijā "Sporta pedagogs" uzvarētāju nosaka IZM.

Pirmajā kārtā nominantus izvirza plašs sporta nozares profesionāļu loks - 94 Latvijā atzītās sporta veidu federācijas (savienības, apvienības un asociācijas), Saeimas Sporta apakškomisija, IZM, LSFP valde, LOK valde, LPK valde, Latvijas Sporta izglītības iestāžu Direktoru padomes valde, Latvijas Pašvaldību savienības Sporta jautājumu apakškomisija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas vadība, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas valde un 30 Latvijas sporta žurnālisti.

Balsojums par "Trīs Zvaigžņu balva 2020" nominācijām notiks divās kārtās. Pirmā kārta noritēs no 5. līdz 23.oktobrim, kad tiks izvirzīti kandidāti desmit nominācijās. Savukārt otrā kārta norisināsies no 5. līdz 29.novembrim. Otrajā kārtā norisināsies balsojums, kurā 50% rezultāta noteiks sabiedrības viedoklis, bet atlikušo pusi - akreditētie sporta žurnālisti un sportisti.

"Trīs Zvaigžņu balvas 2020" žūrijas komisijas uzdevums būs apkopot un apstiprināt balsojuma rezultātus, izvirzīt un apstiprināt nomināciju par Mūža ieguldījumu sportā, kā arī autorizēt Izglītības un zinātnes ministrijas sporta pedagoga konkursa rezultātus.

Žūrijas komisija sastāv no deviņiem locekļiem, un tās vadītājs ir Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš, bet locekļi ir pārstāvji no IZM - Līga Lejiņa un Edgars Severs, LOK - Juris Binde un Kārlis Lejnieks, LPK - Daiga Dadzīte un Kaspars Iesaliņš un LSFP - Einars Fogelis un Mārtiņš Lazdovskis.

"Trīs Zvaigžņu balvas 2020" pasniegšana notiks 29.decembrī, plkst.19, "Hanzas peronā".

Šoreiz paralimpiskais sportists vairs nebūs atsevišķa speciālbalva, turklāt paralimpiskie sportisti, komandas un pārējie varēs pretendēt arī citās nominācijās.

Kopš 2005.gada "Latvijas Gada balvu sportā" rīkoja "Igo Japiņa sporta aģentūra".

"Latvijas Gada balva sportā 2019" par pērnā gada labākajiem sportistiem tika atzīti tenisiste Anastasija Sevastova un skeletonists Martins Dukurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu