Video ⟩ Džokovičs jau 11. gadu pēc kārtas sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AP/Scanpix

Ranga pirmā rakete serbs Novaks Džokovičs pirmdien Parīzē jau 11. gadu pēc kārtas sasniedza "French Open" turnīra ceturtdaļfinālu, kas ir jauns rekords.

Turnīra pirmais numurs pirmdien ar 6-4, 6-3, 6-3 pārliecinoši uzvarēja krievu Karenu Hačanovu (ATP 16.), kuram bija piešķirts 15.numurs.

Džokovičs lietainajā Parīzē kortā pret Hačanovu pavadīja nepilnas divas ar pusi stundas. Serbs savu pēdējo trofeju Francijas atklātajā čempionātā izcīnīja 2016.gadā.

Ceturtdaļfinālā viņam būs jāspēkojas ar spāni Pavlo Kareno Bustu (ATP 18.), ar kuru viņš ceturtdaļfinālā tikās arī "US Open", kad par sitienu ar bumbiņu tiesnesei tika diskvalificēts no sacensībām.

Turnīra 17.numurs Busts astotdaļfinālā ar 6-2, 7-5, 6-2 uzvarēja vācieti Danielu Altmaieru (ATP 186.), kurš iepriekš pārvarēja kvalifikācijas turnīru, bet vēlāk arī negaidīti uzvarēja itāli Mateo Beretīni.

Nedaudz ilgākā cīņā ceturtdaļfinālu sasniedza arī Krievijas tenisists Andrejs Rubļevs (12.), kuram piešķirts 13.numurs. Viņš ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica Mārtonu Fučoviču (63.) no Ungārijas.

Ceturtdaļfinālā Rubļevs tiksies ar sacensību piekto numuru grieķi Stefanu Cicipu (6.), kurš ar 6-3, 7-6 (11:9), 6-2 izrādījās pārāks pār bulgāru Grigoru Dimitrovu (20.). Bulgārijas tenisists šajā turnīrā bija izlikts ar 18.numuru.

Otrdien sacensību turpinājumā laukumā dosies arī pērnā gada finālisti Rafaels Nadals no Spānijas un austrietis Dominiks Tīms. Māla karalis Nadals tiksies ar itāli Janiku Sineru (75.), bet Tīms lūkos uzveikt Djego Švarcmanu no Argentīnas (14.), kuram piešķirts 12.numurs.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Šogad turnīrā nepiedalās ranga ceturtais numurs Rodžers Federers no Šveices.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu