Rūsiņš: Mans sapnis ir būt pirmajam latvietim, kuru draftē NFL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas amerikāņu futbolists Ralfs Rūsiņš ikdienā pārstāv Linčburgas "Liberty Flames" koledžas komandu NCAA pirmās divīzijas turnīrā. Viņš aizvada savu pēdējo sezonu koledžā un sarunā ar "Liberty Flames" pārstāvjiem pastāstīja par savu ceļu līdz ASV.

Rūsiņš "Liberty Flames" sastāvā aizvada savas koledžu karjeras noslēdzošo sezonu. Tagad latvietis ir viens no vadošajiem vīriem "Liberty Flames" aizsardzības līnijā un, iespējams, pat pretendē uz vietu Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā.

Pirmo reizi amerikāņu futbolu Rūsiņš ASV uzspēlēja 2016. gadā, bet sports augumā raženajam latvietim (198 cm un 147,4 kilogrami) ir bijis ļoti tuvs jau kopš pavisam agra vecuma.

Rūsiņš ir arī pirmais latvietis, kurš laukumā izgājis NCAA futbola turnīra pirmajā divīzijā. Bet kā Rūsiņš nonāca pāri okeānam sporta veidā, kas Latvijā vēl pavisam noteikti ir tikai attīstības stadijā? Viss sākās ar joku no Ralfa tēva puses.

"Pēc manas jaunatnes basketbola karjeras beigām tēvs teica: "Varbūt vajadzētu padomāt par citu sporta veidu?" Nodomāju: "Kāpēc ne?" Rīgā bija viena amerikāņu futbola komanda," sacīja Rūsiņš, kurš neslēpa, ka par amerikāņu futbolu nav zinājis absolūti neko.

Rūsiņa potenciālu ievēroja "Riga Lions" treneris Mets Kasindžers, kurš ar militāro karjeru bija nonācis ASV vēstniecībā Latvijā.

"Treneris teica: "Tev vajadzētu doties uz izmēģinājumiem ASV koledžās." Kāpēc gan ne? Ja sanāks, tad sanāks, ja nesanāks - nekas," sacīja Rūsiņš.

Ralfs kopā ar tēvu internetā uzmeklēja vairāku koledžu vienas dienas izmēģinājuma nometnes. Tad jaunais amerikāņu futbola spēlētājs pirmo reizi dzīvē devās uz ASV, lai izmēģinātu spēkus minētajās nometnēs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I Want You!”-Apollo Creed

A post shared by Ralfs Rūsiņš (@rusins.ralfs) on

Pārsteidzošākais ir tas, ka tobrīd 19 gadus vecais puisis uz štatiem devās vienatnē, noīrēja automobili un sāka apmeklēt minētās nometnes. Tā viņa ceļš nonāca līdz Linčburgas koledžai. 

"Mēs, eiropieši, esam traki," ar smaidu sacīja Rūsiņš.

Lai gan Rūsiņš pirms pievēršanās amerikāņu futbolam spēlēja basketbolu, viņa, iespējams, lielākais talants bija cīņu sportā - Ralfs ar džudo nodarbojās jau kopš četru gadu vecuma un bija trīskārtējs U-20 Latvijas džudo čempions, kā arī bija Latvijas komandā jauniešu olimpiskajās spēlēs.

"Džudo pamatā ir dažādi metieni un pretinieka kustināšana - līdzīgi, kā tas ir [amerikāņu] futbola aizsardzības līnijā. Jau savā pirmajā spēlē es izmantoju džudo paņēmienu," sacīja Ralfs.

Lai gan Rūsiņam bija labas fiziskās dotības, parametri un pieredze džudo, amerikāņu futbola laukumā viņš bija "balta lapa": "Visu, ko es šobrīd māku, man iemācīja treneri [Džordans] Saimonss un [Džošs] Aldridžs. Mana izpratne par futbolu šobrīd ir kā diena pret nakti."

Tomēr lielāko pateicību Rūsiņš ir parādā savam tēvam: "Tētis, es gribētu teikt, man ir persona numur viens. Protams, mamma allaž mani atbalsta, bet tēvs vienmēr dzina mani uz priekšu."

"Mans sapnis ir būt pirmajam latvietim, kurš tiek draftēts NFL. Ceru, ka par mani būs interese," nobeigumā sacīja Rūsiņš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fall camp 2019 ??

A post shared by Ralfs Rūsiņš (@rusins.ralfs) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu