Pasaules 131. rakete Podoroska izslēdz Svitoļinu; pusfinālā iekļūst arī Švjonteka

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nadja Podoroska
Nadja Podoroska Foto: Reuters/ScanPix

Kvalifikāciju izgājusī Argentīnas spēlētāja Nadja Podoroska Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien izslēdza no cīņas par uzvaru ar trešo numuru izsēto Ukrainas tenisisti Jeļinu Svitoļinu.

Podoroska ar 6-2, 6-4 sagrāva ukrainietes Jeļinas Svitoļinas cerības.

Podoroska, kura pasaules rangā ieņem tikai 131.vietu, līdz šim nekad nebija spēlējusi "French Open" pamatturnīrā vai pret kādu no pasaules ranga labāko desmitnieka.

23 gadus vecās tenisiste iegāja vēsture, jo viņa kļuva par pirmo sieviešu kvalifikāciju pārvarējušo sportisti, kas iekļuvusi pusfinālā "Roland Garros".

Cīņā starp Podorosku un Svitoļinu 80 minūšu laikā 13 reizes sportistēm izdevās uzvarēt geimu, servējot pretiniecei.

"Man šodien bija ļoti grūti fokusēt uzmanību," sacīja Svitoļina pēc mača. "Es nespēlēju tā, kā vēlējos. Es viņai devu iespēju spēlēt patiešām labu tenisu."

"Es domāju, ka Nadja šodien spēlēja ļoti labi un nedeva man iespējas atgriezties mačā," viņa piemetināja.

Sešu breiku sēriju pēc kārtas otrajā setā, kas noveda pie 4-4, izbeidza Podoroska, panākot 5-4.

Pasaules ranga piektais numurs Svitoļina desmitajā geimā saglāba divas mačbumbas, ieskaitot vienu pēc 27 sitienu izspēles, taču ar trešo mēģinājumu Podoroska pēc sitiena no ērtās puses svinēja karjeras lielāko triumfu.

Podoroska cīņu turpinās pret citu neizsēto spēlētāju Polijas tenisisti Igu Švjonteku, kura pirms tam no turnīra izsita ar pirmo numuru izsēto rumānieti Simonu Halepu.

Švjonteka otrdien ar 6-3, 6-1 sagrāva itālieti Martinu Trevisanu.

Tagad sieviešu turnīrā ir palikušas tikai divas izsētās tenisistes - ar septīto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova un "Australian Open" čempione amerikāniete Sofija Kenina, kura ir izlikta ar ceturto numuru.

Kvitova trešdien ceturtdaļfinālā spēlēs pret vācieti Lauru Zīgemundu, kamēr Kenina divu ASV tenisistu cīņā tiksies ar Denielu Kolinsu.

Dāmu konkurencē Francijas atklātajā čempionātā šosezon nestartē ranga pirmais numurs no Austrālijas Ešlija Bārtija, jaunā "US Open" čempione Naomi Osaka no Japānas, kā arī talantīgā kanādiete Bjanka Andresku.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu