"Lakers" nokļūst uzvaras attālumā no NBA čempionu titula (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džimijs Batlers un Lebrons Džeimss
Džimijs Batlers un Lebrons Džeimss Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" otrdien finālsērijas ceturtajā spēlē uzveica Maiami "Heat", nonākot viena panākuma attālumā no titula.

"Lakers" ar 102:96 (27:22, 22:25, 26:23, 27:26) uzvarēja "Heat" un sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-1.

Spēle teju vai visas ceturtdaļas izvērtās ļoti līdzīga, bet pašā galotnē līdera pienākumus godam veica Lebrons Džeimss, kurš iepriekšējā mačā nedemonstrēja labāko sniegumu. Džeimss pēdējā minūtē iemeta tālmetienu un arī nobloķēja "Heat" zvaigzni Džimiju Batleru, nedodot pretiniekiem cerības izlīdzināt rezultātu sērijā.

Rezultatīvākais "Lakers" komandā ar 28 punktiem, 12 bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Džeimss, bet Entonijs Deiviss pievienoja 22 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Otrā laukuma pusē 22 punkti, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles Batleram, Tailers Hero izcēlās ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām, bet vēl 17 punktus guva Dankans Robinsons.

Zīmīgi, ka "Lakers" šosezon ir uzvarējusi visas spēles, kurās pēc trim ceturtdaļām bijusi vadībā. Šajā rādītājā komandas bilance ir 56-0.

"Tā ir ļoti, ļoti, ļoti laba komanda," pēc zaudējuma teica Batlers. "Mums jāspēlē teju vai perfekti, lai viņus uzvarētu, bet šonakt to nedarījām."

Iepriekšējā duelī komandai traumu dēļ palīdzēt nevarēja Bams Adebajo un Gorans Dragičs, bet otrdien Adebajo jau atgriezās "Heat" rindās un guva 15 punktus.

"Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Savukārt "Lakers" ir sešpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu