Šilovs: Pilnveidošos, lai man uzticētu vietu vārtos NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: nhl.com

Artūrs Šilovs ir apņēmības pilns strādāt, lai sevi pilnveidotu un tādējādi nopelnītu vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vankūveras "Canucks", intervijā portālam "optibethokejaliga.com" pastāstīja Latvijas hokeja vārtsargs.

"Optibet" hokeja līgas (OHL) komanda Hokeja skola "Rīga" otrdien parakstīja līgumu ar Vankūveras "Canucks" par latviešu vārtsarga izīrēšanu.

19 gadus vecais Šilovs pagājušajā sezonā pirmo reizi karjerā spēlēja ārpus Latvijas, pārstāvot Ontario Hokeja līgas (OHL) vienību Barī "Colts" no Kanādas.

Šilovs savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā laukumā devās 36 spēlēs, kurās vidēji ielaida 3,87 ripas un atvairīja 89,1% metienu.

Kādas sajūtas pirms pirmās šīs sezonas spēles "Optibet" hokeja līgā?

Sajūtas ir diezgan labas, jo sen neesmu spēlējis. Tas man ļaus atgūties no pandēmijas laika.

Kā, tavuprāt, atšķiras hokeja līmenis šeit salīdzinājumā ar Ziemeļameriku?

Ziemeļamerikas hokejs ir vairāk koncentrāts uz uzbrukumu. Tas ļauj abām komandām izpausties, jo aizsardzība nav likta pirmajā vietā, kā tas parasti pierasts Eiropā.

Ko tu gaidi no pirmās spēles?

Gaidu labas emocijas, kuras ilgi neesmu saņēmis, vēlos izbaudīt šo spēli.

Kāpēc nolēmi atgriezties atpakaļ Latvijā?

Atgriezos Latvijā, jo bija tāda iespēja, un, protams, nodomāju - kāpēc lai es paliktu Kanādā, ja ir iespēja atgriezties mājās un satikt sev nozīmīgus cilvēkus.

Kādi ir tavi mērķi šosezon un kādi nākotnē?

Pagaidām mans mērķis ir sevi sagatavot AHL (Amerikas Hokeja līgai), lai es spētu tur nostabilizēties, pierādīt sevi un parādīt, ka esmu gatavs. Protams, arī strādāšu pie savas pilnveidošanas, lai man uzticētu vietu vārtos NHL.

Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: LETA

Kā tu vērtē hokeja līmeni Latvijā?

Es uzskatu, ka ar katru gadu Latvijas hokeja līmenis aug, jo mums ir daudz talantu, kuri pēc Latvijas līgām spēj arī pierādīt sevi ārzemēs.

Kas ir svarīgākais hokejā?

Hokejā ir ļoti daudz mazu detaļu, kuras var novest pie laba kopsavilkuma, bet tas ir atkarīgs gan no spēlētāja, gan arī no trenera, kurš viņu vada.

Kā tu gatavojies/noskaņojies spēlei?

Izeju ārā, izvēdinu galvu no nevajadzīgām domām. Padomāju par kādām no bijušajām spēlēm, apskatos nianses. Pēc tā visa metāli nobriestu, un esmu gatavs spēlēt.

Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu