Martēns Furkads: Pēc Phjončhanas spēlēm pieņēmu pareizu lēmumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martēns Furkads
Martēns Furkads Foto: AFP/SCANPIX

Izcilais Francijas biatlonists Martēns Furkads, kurš noslēdzis savu karjeru, uzskata, ka beigt sportista gaitas pēc 2018. gada olimpiskajām spēlēm būtu vājuma izpausme. 

Sarunā ar Francijas izdevumu "RMC Sport" Furkads pauda, ka lēmums turpināt karjeru pēc 2018. gada olimpiskajām spēlēm Phjončhanā bijis pareizs. 

"Tad tas bija pavisam cits stāsts. Iepriekšējie astoņi gadi manā karjerā izvērsās krāsaini: kā sapnī - es sasniedzu 100% no saviem mērķiem. 2019. gads gan bija smags un patiešām izaicinošs," izteicās Furkads. 

Furkads karjeras laikā izcīnīja piecas olimpiskās zelta medaļas un ieguva divas sudraba godalgas. Viņš 13 reizes kļuva par pasaules čempionu, tostarp 11 reizes individuālajās disciplīnās. Septiņus gadus pēc kārtas Furkads izcīnīja Pasaules kausu sezonas kopvērtējumā. 

"Pēc Phjončhans spēlēm man bija vērā ņemami iemesli noslēgt karjeru, bet es uzskatīju, ka tādā veidā izpaustos gļēvums un vājums. Jutu, ka mans piedzīvojums vēl nav beidzies, un man vēl ir daudz ko apgūt," pastāstīja Furkads. 

Individuāli Furkads biatlonā ieguva visus iespējamos titulus. Viņš tiek uzskatīts par vienu no pēdējās desmitgades pasaules labākajiem biatlonistiem. 

32 gadus vecais Furkads par karjeras beigšanu paziņoja šī gada martā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu