"Riga" kluba akadēmijai piesaista "Barcelona" strādājušus speciālistus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Futbola klubs "Riga" savai akadēmijai piesaistījusi jaunus speciālistus, kuru uzdevums būs jaunatnes futbola programmas attīstīšana.

Žordi Gonsaless Puentes pildīs akadēmijas vadītāja pienākumus kopā ar diviem pieredzējušiem jaunatnes komandu treneriem Albertu Garsiju Pinadelu un Marku Velasko Boreli, kuri akadēmijā būs atbildīgi par dažādām vecuma grupām.

Jaunajai akadēmijas speciālistu komandai ir plašas zināšanas par futbolu un Eiropas vadošo futbola klubu, piemēram, "Barcelona" un "City Football Group" (Mančestras "City"), vadītāju pieredze.

Šie speciālisti radīs pilnīgi jaunu Baltijas valstu futbola līmeni un paplašinās Rīgas jauno futbolistu profesionālās iespējas, ziņo "Riga". 

Žordi Gonsaless ir pieredzējis vadītājs un līderis, kurš savu karjeru sāka 2003. gadā kā Spānijas UE "Macanet de la Selva" jaunatnes futbola akadēmijas direktors, bet pēc tam pārgāja uz "Barcelona" akadēmiju. Savas karjeras laikā viņš ir ieņēmis dažādus amatus vienā no "City Footbll Group" klubiem – "Girona" FC, tostarp bijis perspektīvo jauniešu meklēšanas (skautošanas) nodaļas vadītājs un akadēmijas direktors.

Alberts Garsija uz Rīgu pārnācis no "City Footbll Group" sastāvā esošā "Girona" FC, kur viņš ieņēma U19 komandas galvenā trenera un U16 / U17 / U18 komandu fiziskās sagatavotības koordinatora amatu. Viņam ir 14 gadu ilga pieredze profesionālā trenera darbā "Girona" FC dažāda vecuma jaunatnes komandās, un viņam ir piešķirta UEFA PRO licence.

Marks Velasko ir UEFA PRO A licencēts treneris ar 10 gadu ilgu profesionālā spēlētāja pieredzi. Viņš ir bijis "Barcelona" starptautiskās futbola akadēmijas direktors Stambulā un treneris Barselonas FCBEscola, Barselonas futbola akadēmijā Ņujorkā un klubā Sagan Tosu J1 League. Viņa vadītāja pieredzi veido darbs ar tādiem klubiem kā CF "Sant Cerbia", AT.C. "Sant Pol" un FC "Tordera" pirmajām komandām.

"Mēs esam pielikuši daudz pūļu, lai pulcinātu tādu spēcīgu speciālistu komandu, kuri no personīgās pieredzes zina, kādas prasības tiek uzstādītas spēlei visaugstākajā līmenī. Visiem trīs jaunajiem kolēģiem ir liela pieredze profesionālajā futbolā, un viņi varēs nodot savas zināšanas jaunajiem spēlētājiem," sacīja "Riga" ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins. "Žordi, Alberta un Marka apstiprināšana amatā, tāpat kā mūsu darbs pie akadēmijas infrastruktūras, nozīmē, ka tagad "Riga Football Club" jaunajiem futbolistiem ir viss nepieciešamais labāku rezultātu sasniegšanai futbola laukumā un savas profesionālās karjeras attīstībai."

"Es vēlētos pateikties TSI un Rīgai par uzticību, kas izrādīta man un manai komandai, un mēs darīsim visu iespējamo, lai ne tikai attaisnotu, bet arī pārspētu uz mūsu darbu liktās cerības. Mēs šeit esam, lai smagi strādātu un gūtu panākumus gan akadēmijai, gan klubam, un ar nepacietību gaidām, kad varēsim pievienoties Rīgas komandai," norādīja Gonsaless.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu