Rīgas "Dinamo" viesos spēkojas ar Kalniņa "Jokerit"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kārtējo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā šodien viesos aizvadīs Covid-19 skartā Rīgas "Dinamo" komanda, kas Helsinkos spēkiem mērosies ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto "Jokerit". Mačs sāksies pl. 18.30. 

Pētera Skudras vadīto komandu skāris Covid-19, kā rezultātā sastāvā ir vairāki Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētāji. 

Ar koronavīrusu sezonas ievadā saskārās arī "Jokerit" komanda, kura izcieta karantīnu. 

"Dinamo" vienībai šī būs trešā spēle izbraukumā pēc kārtas. Abās iepriekšējās piedzīvots zaudējums, kamēr "Jokerit" svinējusi trīs panākumus pēc kārtas, turklāt pēdējā mačā ar Kalniņu vārtos 7:1 tika sagrauta Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak". 

"Dinamo" divas spēles pārceltas uz vēlāku laiku un divās piespriests tehniskais zaudējums, kas ietekmējis pozīciju Rietumu konferences turnīra tabulā. 

Divas spēles pārceltas arī "Jokerit" hokejistiem, bet par nedošanos uz Minsku spēlēt pret vietējo "Dinamo" piemērots tehniskais zaudējums. 

Līdz šim KHL ietvaros "Dinamo" - "Jokerit" tikušās 24 reizes. Latvijas vienībai izdevies gūt četras uzvaras pamatlaikā, divas papildlaikā un vienu pēcspēles metienu sērijā. 

Kalniņš vietu "Jokerit" vārtos dala ar Andersu Lindbeku. Abi piedalījušies četros mačos, un viņu statistika ir ļoti līdzīga. Kalniņš, tāpat kā zviedrs, laukumu kā uzvarētājs atstājis trīsreiz. Vidēji mačā viņš savos vārtos ielaidis 1,77 ripas, atvairot 93,1% metienu. 

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon Rīgā uzvaru ar 3:1 svinēja Somijas klubs. 

Turnīra tabulas Rietumu zonas kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 10 mačos iekrātiem pieciem punktiem ieņem pēdējo, 11. pozīciju, bet "Jokerit" nopelnītie 13 punkti deviņās cīņās dod 5. vietu. 

Svētdien "Dinamo" paredzēta izbraukuma spēle Minskā pret vietējo "Dinamo". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu