Futbolisti centīsies sagādāt Kazakevičam pirmo uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā futbola komanda šodien aizvadīs trešo spēli UEFA Nāciju līgas turnīrā, D līgas pirmajā grupā tiekoties ar Fēru salām. Mačs sāksies pl. 19. 

Gatavojoties oktobra spēlēm Nāciju līgā, Latvijas izlase šonedēļ pārbaudes spēlē tikās ar Melnkalnes komandu. Viesos Daiņa Kazakeviča vadītie futbolisti ļoti lietainos apstākļos cīnījās neizšķirti 1:1, pie uzvaras izbraukumā netiekot jau 21 spēlē pēc kārtas. 

Tikmēr Fēru salas arī aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar 0:4 izbraukumā kapitulēja Dānijas futbolistiem. 

Kazakevičs līdz šim Latvijas izlasi vadījis trijās spēlēs, visās valstsvienībai spēlējot neizšķirti. 

"Darbojamies ar lielu vēlmi un pašatdevi, cenšamies sasniegt labu rezultātu. Koncentrējamies tam. Skaidrs, ka ar raksturu un cīņas sparu arī daudz ko var sasniegt, bet nevajag aizmirst arī par darbu pie spēles kvalitātes uzlabošanas. Un to treneris mums norāda. Jāizmanto mūsu spēcīgākās puses. Viena no tām ir standartsituācijas," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē aizsarga Mārča Oša teikto, kurš Melnkalnē Latvijas izlasi pirmo reizi savā karjerā laukumā izveda kā kapteinis. 

Covid-19 dēļ izlasei nevar palīdzēt centra aizsargs Kaspars Dubra, kurš pēdējos gados nēsājis arī kapteiņa apsēju. Savainojums kopā ar izlasi liedz būt arī Antonijam Černomordijam. 

Kopš 2016. gada Latvijas valstsvienība ar Fēru salām tikusies trīsreiz. Vienā mačā pārāka (2:0) bija Fēru salu komanda, divas cīņas noslēgušās neizšķirti. 

"Mana pārliecība ir tāda, ka D grupā mums katrā mačā jābūt favorītiem un jāpierāda tas laukumā, nedrīkst būt nekādu atkāpšanās ceļu vai attaisnojumu meklēšanas. Tagad jo īpaši, jo situācija turnīra tabulā neatstāj citus variantus, kā vien cīnīties par tiem trīs punktiem. Cita mērķa mums Fēru salās nav un nevar būt," norādīja pussargs Krišs Kārkliņš.

 

FIFA rangā Latvijas izlase pašlaik ieņem 133. pozīciju, bet Fēru salas ir 102. vietā. 

Trīs dienas vēlāk šī paša turnīra ietvaros Latvija savā laukumā uzņems Maltu.

Pēdējās Nāciju līgas spēles Latvijai paredzētas novembrī.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidāti oktobra spēlēm

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Dāvis Ošs (Jūrmalas "Spartaks");

Aizsargi: Igors Tarasovs (Kuopio "Palloseura", Somija), Elvis Stuglis, Ritvars Rugins (abi - "Riga"), Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins (abi - RFS), Mārcis Ošs ("Lugano", Šveice), Krišs Kārkliņš ("Valmiera"), Raivis Jurkovskis ("Liepāja")';

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Eduards Emsis ("Noah", Armēnija), Andrejs Cigaņiks (Luhanskas "Zorja", Ukraina), Vladislavs Fjodorovs ("Riga"), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Gļebs Kļuškins (Marijampoles "Sūduva", Lietuva), Eduards Tīdenbergs, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija);

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Dāvis Ikaunieks ("Mlada Boleslav", Čehija), Raimonds Krollis ("Metta").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu