Japiņš: Šajā stāstā vissliktākais ir tas, ka neviens neko nepaprasa, nenosoda vai neanalizē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latvijas gada balva sportā 2019"
"Latvijas gada balva sportā 2019" Foto: Publicitātes attēls

"Latvijas Gada balvas sportā" rīkotājiem mērķis bija ambiciozs un viņi to realizēja, sarunā ar aģentūru LETA atzina idejas autors Igo Japiņš.

"Latvijas Gada balvu sportā" ir nolemts aizstāt ar "Trīs Zvaigžņu balvu", kuru organizēs Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Kopš 2005.gada "Latvijas Gada balvu sportā" rīkoja "Igo Japiņa sporta aģentūra", kuras vadītājs Japiņš atzina, ka jaunā pasākuma līdzība ar iepriekšējo ir liela.

"Esmu lepns, ka man pirms 15 gadiem izdevās izveidot šo pasākumu. Mērķis bija ambiciozs un mēs to realizējām," teica Japiņš.

Kā augustā sarunā ar Latvijas Televīziju apgalvoja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš (JKP), Japiņš esot atteicies atstāt mantojumā turpmākajiem ceremonijas rīkotājiem gan balvu, gan tās nosaukumu.

"Esmu dzirdējis, ka man piedēvē šī pasākuma privatizēšanu. Preču zīmi esmu reģistrējis kā intelektuālo īpašumu, jo šo projektu izdomāju un izstrādāju, izveidojot tam savu logo un nosaukumu," komentēja Japiņš.

Japiņam neesot bijis nekāds oficiāls piedāvājums par preču zīmes iegādi, viņš esot tikai saņēmis piedāvājumu piedalīties konkursā uz jaunās balvas rīkošanu

"Nebija nekādu pārrunu par to, vai mūsu pasākums bija slikts vai labs. Mūsu sākotnējais mērķis bija parādīt sportistu, treneru un komandu rezultātus gada griezumā. Lai mūsu sniegumu vērtē paši balvas saņēmēji. Pasākums iedzīvojās, un pēc tam Latvijā daudzos reģionos arī tika rīkotas šādas apbalvošanas. Tāpat mūsu rīkoto pasākumu apmeklēja arī valsts prezidents un augsta ranga amatpersonas," stāstīja Japiņš.

Viņš stāstīja, ka ar iepriekšējo LOK vadību katru gadu bija domu apmaiņa par to, kā uzlabot un attīstīt šo pasākumu. Tāpat rīkotājiem bijusi laba sadarbība ar Latvijas Televīziju, un vienmēr tikušas organizētas tiešraides.

"Pašam vērtēt ir ļoti grūti, bet man šķiet, ka mums sanāca ļoti labi. Cilvēki gaidīja šo pasākumu, bet sportisti un pārējie bija gandarīti par šo balvu saņemšanu," uzsvēra Japiņš.

Japiņš atzīmēja, ka labprāt būtu dzirdējis kādu analīzi par iepriekš paveikto darbu.

"Šajā stāstā vissliktākais ir tas, ka neviens neko nepaprasa, nenosoda vai neanalizē. Protams, ka simtprocentīgi visi vienmēr nebūs apmierināti, taču man šķiet, ka nebijām īpaši kļūdījušies," teica Japiņš, kuram "Latvijas Gada balvu sportā" īpaši paliks atmiņā ar mūža ieguldījuma balvas saņēmēju emocijām.

"Latvijas Gada balva sportā 2019" par pērnā gada labākajiem sportistiem tika atzīti tenisiste Anastasija Sevastova un skeletonists Martins Dukurs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu