Deivisam neliels savainojums neliegs piedalīties sestajā NBA finālspēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Deiviss.
Entonijs Deiviss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piektajā finālspēlē gūtais kājas savainojums Losandželosas "Lakers" uzbrucējam Entonijam Deivisam nebūs šķērslis, lai cīņā par titulu savai komandai palīdzētu arī nākamajā mačā.

Miami "Heat" spēlētājs Džimijs Batlers piektdien finālsērijas piektajā spēlē izcēlās ar "triple double", kā rezultātā čempions netiks noskaidrots ātrāk par sesto spēli.

"Heat" ar 111:108 (25:24, 35:32, 28:26, 23:26) uzvarēja Losandželosas "Lakers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-3.

Deiviss savā pirmajā NBA finālā kājas traumu guva pirmajā ceturtdaļā, kad zem groza par atlēkušo bumbu cīnījās ar pieredzes bagāto Andrē Iguodalu. Pēc divcīņas basketbolists pameta laukumu nedaudz pieklibojot.

Spēles turpinājumā Deiviss jau bija atpakaļ laukumā un maču noslēdza ar 28 punktiem. "Lakers" vēlāk paziņoja, ka basketbolists sasitis papēdi, bet pats Deiviss norādīja, ka neplāno izlaist sesto maču.

"Igijs [Iguodala] man nedaudz uzkāpa, kā rezultātā sajutu sāpes. Līdz nākamajam mačam jau viss būs labi," par gūto savainojumu stāstīja Deiviss, kurš neslēpa, ka traumas pirmsākumi meklējami Rietumu konferences finālā, kur "Lakers" tikās ar Denveras "Nuggets".

"Turpināju kustēties un nesēdēt mierā. Centos nepazaudēt iegūto adrenalīnu un biju spējīgs turpināt maču."

Abas komandas sesto spēli aizvadīs pirmdien.

"Lakers" ir septiņpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

Tikmēr "Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

NBA sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Vispirms komandas aizvadīja izsēšanas spēles, bet pēc tam uzsāka "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu