Kazakevičs: Daudzos elementos progresējam un virzāmies uz priekšu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Lai arī Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien UEFA Nāciju līgas D grupas turnīra spēlē jau trešo reizi pēc kārtas spēlēja neizšķirti, valstsvienības futbolistu sniegumā manāms progress, pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien UEFA Nāciju līgas D pirmās grupas spēlē spēkojās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Fēru salām, kas zaudēja pirmos punktus turnīrā.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Jānis Ikaunieks.

"Mēs šodien ļoti gribējām uzvarēt - atbraucām te pēc trīs punktiem, tāpēc esam reāli vīlušies, ka tas neizdevās," pēc trešā neizšķirta pauda Kazakevičs. "Ja runā par spēles kvalitāti, tad, manuprāt, komandas izpildījumā bija laba spēle. Daudzos elementos progresējam un virzāmies uz priekšu. Diemžēl šis progress vēl mums neļauj uzvarēt šādas spēles, kā šodien - pret diezgan labi organizētu pretinieku."

"Tomēr man kā trenerim ir acīmredzams tas, ka mēs virzāmies pareizajā virzienā. Demonstrējām aktīvu spēli, aktīvu spēli bez bumbas, agresīvu spēli. Līdz pat pēdējām minūtēm meklējām savas iespējas uzbrukumā. Diemžēl neizdevās gūt vārtus un iegūt uzvaru, taču mēs turpinām Nāciju līgu. Turpināsim progresēt, turpināsim strādāt, un uzvaras neizpaliks."

Galvenais treneris norādīja, ka trūcis sitienu pa vārtiem. Latvijas izlase spēlē pret Fēru salām izdarīja 13 sitienus, taču tikai divi lidoja vārtu rāmī. Vienu no tiem ar kreiso kāju 25.minūtē rezultatīvi izpildīja Ikaunieks.

"Daudz meklējām iespējas iekļūt soda laukumā, taču vairākās epizodēs pietrūka izšķiroša lēmuma sist pa vārtiem. Mazliet pietrūka uzņēmības un agresīvākas pieejas uzbrukumu noslēgumā," sīkāk paskaidroja Kazakevičs. "Pretinieks spēli sāka agresīvi un radīja mums problēmas. Bija nepieciešams laiks, lai sāktu darboties mūsu plāns, lai mēs ieietu spēlē."

Treneris atklāja, ka otrajā puslaikā futbolistiem dots uzdevums spēlēt tuvāk pretinieku pussargiem, kā rezultātā laukuma vidusdaļā izdevies ierobežot Fēru salu plānotās kombinācijas.

"Tāds bija mūsu uzstādījums, ka vismaz vienam balsta pussargam bija jābūt augstā pozīcijā, jo bieži vien pretinieku komandas balsta pussargi nokavēja ar aizsardzības pozīciju ieņemšanu. Tāpēc centāmies vismaz vienu savu spēlētāju celt augstāk zonās starp līnijām," skaidroja izlases treneris.

"Prasu no komandas aktīvāku spēli bumbas atņemšanas stadijā. Šajā ziņā mums vēl ir, kur progresēt, lai mēs situācijas spētu labāk nolasīt."

Fēru salas iepriekš Nāciju līgā ar 3:2 svinēja uzvaru pār Maltu un 1:0 pār Andoru. Latvijas izlase pret Andoru spēlēja bezvārtu neizšķirti, bet duelī ar Maltu 1:1. Kazakevičs gan uzsvēra, ka rēķināšana nebūt vēl nav padomā.

"Skaidrs ir viens - mēs noteikti nenodarbosimies ar teoriju rēķināšanu. Kamēr vien mums būs teorētiskas iespējas cīnīties par pirmo vietu grupā, mēs to darīsim," nostāju par izlases mērķiem pauda Kazakevičs. "Skaidrs, ka pirmās divas spēles, kurās izcīnījām tikai divus punktus, diezgan būtiski ietekmē situāciju turnīra tabulā."

"Cīnīsimies par pirmo vietu grupā, kamēr vien varēsim, taču tai pat laikā tas nav vienīgais mūsu uzdevums astoņiem mačiem rudenī. Mums ir būtiski progresēt spēles kvalitātē, sastāva stabilizēšanā, un mēs ar to nodarbojamies. Katrai spēlei gatavojamies atsevišķi, katrā mačā vēlamies uzvarēt un darīsim visu, lai beidzot uzvarētu."

Pēc trim spēlēm grupas vadībā ar septiņiem punktiem ir Fēru salas, trīs punkti ir Latvijai, bet pa diviem guvušas Andora un Malta.

Latvija ar Fēru salām tikās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, kur vispirms mājās zaudēja ar 0:2, bet viesos cīnījās neizšķirti 0:0. Abas komandas 2018.gada martā aizvadīja pārbaudes spēli, kas noslēdzās neizšķirti 1:1, vienīgos vārtus latviešiem gūstot Vladislavam Fjodorovam.

Starp valstsvienības kandidātiem iekļauti 27 futbolisti, no kuriem iepriekšējā sasaukumā nebija pussargu Kristera Tobera, Daniela Ontužāna un Eduarda Tīdenberga. Covid-19 dēļ izlasei nevarēja pievienoties centra aizsargs Kaspars Dubra, un viņa vietā tika izsaukts Igors Tarasovs, kurš mačā Podgoricā bija Latvijas izlases vienīgo vārtu guvējs.

Šajā spēlē Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš Nāciju līgas pirmajā mačā par rupju pārkāpuma tika noraidīts no laukuma. UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārā komisija lēma uzbrucēju diskvalificēt uz divām spēlēm.

Latvijas izlase FIFA rangā ir dalītā 137.vietā, bet Fēru salu valstsvienība ieņem 107.pozīciju.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Pēdējās Nāciju līgas spēles Latvijai paredzētas novembrī.

Latvijas vīriešu futbola izlases sastāvs spēlei pret Fēru salām:

vārtsargi - Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Dāvis Ošs (Jūrmalas "Spartaks");

aizsargi - Igors Tarasovs (Kuopio "Palloseura", Somija), Elvis Stuglis, Ritvars Rugins (abi - "Riga"), Roberts Savaļnieks (RFS), Mārcis Ošs ("Lugano", Šveice), Krišs Kārkliņš ("Valmiera"), Raivis Jurkovskis ("Liepāja")';

pussargi - Artūrs Zjuzins, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Eduards Emsis ("Noah", Armēnija), Andrejs Cigaņiks (Luhanskas "Zorja", Ukraina), Vladislavs Fjodorovs ("Riga"), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Gļebs Kļuškins (Marijampoles "Sūduva", Lietuva), Mārtiņš Ķigurs ("Liepāja"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija);

uzbrucēji - Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Dāvis Ikaunieks ("Mlada Boleslav", Čehija), Raimonds Krollis ("Metta").

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu