Ķēniņš spēlē rezultatīvi komandas uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē, palīdzēdams "Lausanne" komandai svinēt uzvaru.

Lozannas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pārspēja "Davos" vienību.

Ķēniņš vārtus guva mača vidū, kad bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 3:2. Trešā perioda sestajā minūtē pēc viņa piespēles Braiens Gibonss nostiprināja mājiniekiem vadību un guva vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Viņš šosezon četrās spēlēs guvis divus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, komandā būdams ražīgākais spēlētājs, bet visā līgā Ķēniņš ir 13.vietā.

Turpretī zaudējumu sestdien cieta uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas mājās ar 2:3 (0:1, 2:2, 0:0) piekāpās "Ambri-Piotta". Smirnovs spēlēja nepilnas četras minūtes, bet Smons - mazāk kā divas minūtes.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Toma Andersona pārstāvētā Langnau "Tigers", kas mājās ar 4:5 (2:2, 0:1, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās "Biel-Bienne" vienībai. Punnenovs turpina dziedēt savainojumu, bet Andersons nospēlētājās deviņās minūtēs un 13 sekundēs bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

"Lausanne" četrās spēlēs tikusi pie deviņiem punktiem, kas dod trešo vietu, "Servette" ar pieciem punktiem trīs mačos ir septītā, bet "Tigers" ar vienu punktu divās cīņās ir priekšpēdējā starp 12 komandām.

Iepriekšējā sezonā NLA turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta. Otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netiks kronēts Šveices čempions hokejā, taču Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīra ceļazīmes saņēma piecas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu