Video ⟩ Losandželosas "Lakers" triumfē NBA finālā un izcīna kluba 17. čempiona titulu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Losandželosas "Lakers" basketbolisti
Losandželosas "Lakers" basketbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī par šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem kļuva Losandželosas "Lakers" komanda.

"Lakers" NBA finālsērijas sestajā mačā ar rezultātu 106:93 (28:20, 36:16, 23:22, 35:19) pārspēja Maiami "Heat", izcīnot 17. čempiona titulu kluba pastāvēšanas vēsturē.

Rezultatīvākais "Lakers" rindās izšķirošajā spēlē bija Lebrons Džeimss, kurš izcēlās arī ar triple-double - 28 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles.

Pārliecinošais sniegums sērijā pieredzējušajam aizsargam atnesa arī karjerā ceturto finālsērijas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP trofeju.

Otrs "Lakers" līderis Entonijs Deiviss sērijas piektajā mačā guva savainojumu, bet šajā spēlē laukumā pavadīja 35 minūtes un sešas sekundes, izceļoties ar double-double - 19 punkti un 15 bumbas zem groziem. Vēl 17 punkti Kentaviosa Kalvdvela Popa kontā, bet ar 19 punktiem no rezervistu soliņa atzīmējās Ražons Rondo.

"Pārstāvēt šo komandu nozīmē daudz," pēc uzvaras finālā teica Džeimss.

"Kad ierados Losandželosā, sarunā ar "Lakers" līdzīpašnieci Dženiju Basu teicu, ka atgriezīšu šo komandu tur, kur ir tās vieta."

"Heat" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais bija centra spēlētājs Bams Adebajo, kurš sērijas laikā arī cīnījās ar savainojumu. Jaunā spēlētāja kontā 25 punkti un 10 bumbas zem groziem. Savukārt Maiami līderis Džimijs Batlers, kurš sērijas piektajā mačā laukumā pavadīja nepilnas 48 minūtes, šoreiz atzīmējās ar blāvāku sniegumu - 12 punkti astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Laukumā šoreiz varēja doties arī pieredzējušais saspēles vadītājs Gorans Dragičs, kurš savainojumā iedzīvojās sērijas pirmajā spēlē. Šajā mačā slovēnis laukumā pavadīja 18 minūtes un 55 sekundes, gūstot piecus punktus, pievienojot tikpat bumbu zem groziem, kā arī divas rezultatīvas piespēles.

Kā jau minēts, šis tituls "Lakers" pastāvēšanas vēsturē ir jau 17., kas nozīmē, ka Losandželosas klubs ir panācis savus mūžsenos konkurentus Bostonas "Celtics". Tiesa, "Celtics" pie 17 tituliem ir tikusi, finālā spēlējot 21 reizi, kamēr "Lakers" šī bija jau 32. reize uz NBA lielākās skatuves.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu