Līga Dekmeijere. Par izdzīvošanu tenisā, Latvijas izlasi, māmiņām tenisistēm...

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirms aptuveni gadiem 10 Līga Dekmeijere bija viena no Latvijas labākajām tenisistēm. Dzīves līkloči viņu aizveduši uz Teksasas štatu Amerikā, kur aizvien Līgas ikdiena ir teniss. Trenējas pati, trenē un tenisā ievadījusi arī savu atvasi. Par to un citiem tematiem TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 22. epizodē. 

Dekmeijere jau astoņus gadus dzīvo netālu no Dalasas, kur vada tenisa nodarbības, trenējas pati un savu tenisa pieredzi nodod četrus gadus vecajai meitai, kura sper pirmo soļus šajā sporta veidā. 

Pieredzējusī tenisiste podkāstā stāsta par izdzīvošanu tenisā, redzēto "Fed Cup" Latvijas - ASV dueli, māmiņām tenisistēm, vēlmi atgriezties Latvijas izlases sastāvā un citām lietām. 

"Fed Cup" duelī Amerikā februārī Anastasija Sevastova pieveica Serēnu Viljamsu, Aļona Ostapenko pārspēja Sofiju Keninu, bet sensācijas nebija, Latvijas komandai piekāpjoties ar 2-3. 

Līdzko Dekmeijere uzzināja par šo dueli, ilgi nedomājot iegādājās aviobiļetes, lai šo tikšanos redzētu klātienē. Viņa vēlējās satikt Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidentu Juri Savicki, bet šī iecere vairāku iemeslu dēļ nerealizējās. 

Tāpat Dekmeijere pastāstīja par otrā vai pat trešā ešelona tenisistu izdzīvošanu WTA, ITF tūrēs. Pieskārāmies arī citiem tematiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu