Kristiāns Rubīns: Mana prioritāte ir darīt to, ko mīlu

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: No personīgā arhīva

Hokeja gājputni pasaules jaunās kārtības dēļ uz savām darba vietām šoruden dodas vēlāk nekā citkārt. Viens no tādiem ir aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš, pirms atvērsies hokejs okeānam otrā pusē, trenējas un spēlē Dānijā. 

Pirms došanās uz Dāniju Rubīns kopā ar Andri Džeriņu, Rihardu Bukartu, Vitāliju Pavlovu, Kristeru Gudļevski, Frenku Razgalu, Artūru Kuldu, Robertu Lipsbergu, Sandi Zolmani, Artūru Saliju, Kobu Jasu, Artūru Šilovu un Mārtiņu Karsumu trenējās kopīgā grupā Rīgā. 

Vārtsargi Šilovs un Gudļevskis nesen atrada darbu. 

"Jau vairākus gadus Kaspars Daugavinš kopā ar Oskaru Bārtuli vasarās rīko ledus treniņus tiem spēlētājiem, kuri atrodas Latvijā un vēlas trenēties. Šoreiz pandēmijas dēļ šī vasara iestiepās garāka nekā citas. Parasti spēlētāji dodas uz saviem klubiem jau augustā un septembra sakumā, taču šogad septembrī un oktobrī bija pietiekami daudz spēlētāju vēl Latvijā, lai spētu organizēt ledus nodarbības un trenēties tālāk," sarunā ar TVNET pastāstīja Rubīns.  

Ārpus Ziemeļamerikas viņš sezonas laikā nebija spēlējis jau vairāk nekā četrus gadus. 

"Man bija vēlme spēlēt hokeju, un, sazinoties ar aģentu un Toronto "Maple Leafs" klubu, tika izrādīta interese atrast man vietu, kur es varētu gūt spēļu praksi un efektīvi trenēties/gatavoties jaunajai sezonai Ziemeļamerikā," teica Rubīns. "Pandēmijas un krīzes apstākļu dēļ būtiskai daļai Eiropas komandu nav lielas vēlmes iegādāties spēlētāju uz īri, tomēr man paveicās, ka Frederikshaunas "White Hawks" bija ieinteresēta manos pakalpojumos. Kopā ar aģentu, "White Hawks" un Toronto "Maple Leafs" tika sagatavots īres līgums, un pēc pāris dienām jau nonācu Dānijā."

22 gadus vecais aizsargs atklāja, ka ar hokeja līmeni Dānijā ir ļoti apmierināts. "White Hawks" sastāvā viņš jau paguvis aizvadīt trīs spēles, spēlējot pirmajā aizsargu pārī. 

"Pirms došanās uz Dāniju domāju, ka līmenis šeit būs zemāks, tomēr hokejs Dānijā ir ļoti ātrs, lai arī tas nav tik tehnisks kā Amerikā, spēlētāji šeit spēlē ar pilnu atdevi, ar lielu vēlmi uzvarēt," teica Rubīns.

"Lai arī nezināju īsti, ko gaidīt, līdz šim mani viss ļoti apmierina."

Rubīns "White Hawks" spēlēs, līdzko būs lielāka skaidrība par hokeja sezonu Ziemeļamerikā. Pagaidām gan nav grūti spriest, kad tas notiks. Nacionālā hokeja līga (NHL) iepriekš ziņoja, ka jauno sezonu varētu sākt 1. janvāra vakarā, taču šobrīd tā ir tikai teorētiska versija.  

Aprīļa sākumā Rubīns noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar "Maple Leafs". Iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja "Maple Leafs" fārmklubā Toronto "Marlies", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Cerams, ka šis datums [1. janvāris] netiks pārcelts un varēšu doties uz Toronto, bet līdz tam es trenēšos un spēlēšu Dānijā," pauda Rubīns.

Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: AP/Scanpix

"Galvenais iemesls, kāpēc atbraucu spēlēt hokeju uz Dāniju, ir iegūt spēļu praksi, trenēties ar komandu un gatavoties jaunajai sezonai Ziemeļamerikā."

2019./2020. gada sezonā Rubīns laukumā devās 47 AHL spēlēs, kurās guva divus vārtus, veica 12 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Vēl sezonu pirms tam viņš debitēja AHL, kur 15 mačos atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Lai arī cik ļoti man patīk būt Latvijā, lēmumu pieņemt braukt spēlēt hokeju nebija grūti. Mana prioritāte ir darīt to, ko mīlu. Labāk spēlēt nekā sēdēt mājās," norādīja Rubīns. 

Latvijas hokejists Dānijas čempionātā piedalījies trijos mačos, atzīmējoties ar vienu vārtu guvumu. 

Rubīns "Maple Leafs" sistēmā nonāca 2018. gada augustā, kad parakstīja ECHL līgumu ar Ņūfoundlendas "Growlers" komandu. Nepilnus trīs mēnešus vēlāk viņš noslēdza savu pirmo AHL līgumu, bet pērn jūlijā vienošanās tika pagarināta.

194 centimetrus slaidais Rubīns pārstāvēja Latvijas izlasi 2018. gada pasaules čempionātā, gūstot vārtus pret Kanādu. Viņš spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu