Video ⟩ Šmits labo vairākus karjeras rekordus Eirolīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits.
Rolands Šmits. Foto: twitter.com

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Šmits otrdien ULEB Eirolīgas turnīra trešās kārtas spēlē ar daudzpusīgu sniegumu sasniedza jaunu karjeras rekordu vairākās statistikas ailēs, tādējādi palīdzot "Barcelona" tikt pie otrā panākuma.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" viesos ar 71:66 (16:19, 17:16, 21:9, 17:22) uzvarēja "Valencia", kas līdz šim turnīrā startēja bez zaudējumiem.

Latvijas izlases basketbolists laukumā pavadīja 30 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā metienus izpildīja ar 100% precizitāti.

Basketbolists ar 15 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, grozā raidot visus trīs divpunktu, kā arī tikpat trīspunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārķēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un spēli noslēdza ar 23 efektivitātes koeficienta punktiem.

Iepriekš Šmits Eirolīgas karjerā vienā spēlē nebija guvis vairāk par 14 punktiem, kā arī izcīnījis vairāk par piecām atlēkušajām bumbām. Tāpat viņš iepriekš Eirolīgā laukumā nebija pavadījis vairāk par 22 minūtēm, bet efektivitātes koeficienta rādītājs līdz šim nebija pārsniedzis 16 punktu latiņu.

Pieredzējušais Niks Kalatess izcēlās ar 14 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Valensijas vienības rindās rezultatīvākie ar 13 punktiem bija Nikola Kaliničs un Bojans Dubļevičs, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Citā spēlē Kauņas "Žalgiris" viesos ar 75:69 (19:19, 20:14, 23:27, 13:9) uzvarēja Belgradas "Crvena zvezda mts".

Lietuvas vienībā Lukass Lekavičs ar 16 punktiem bija rezultatīvākais, bet vēl 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Žofrē Lovernje. Belgradas kluba rindās Džordans Liods guva 19 punktus.

Savukārt Berlīnes "Alba" mājās ar 72:93 (14:29, 21:24, 20:17, 17:23) zaudēja Stambulas "Anadolu Efes". Stambulas komandā Tibors Pleiss iekrāja 23 punktus un sešas atlēkušās bumbas, taču "Alba" rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Markus Eriksons.

Otrdien laukumā doties bija paredzēts arī Riharda Lomaža Vilērbānas ASVEL, bet pagājušajā nedēļā komandā trenerim un diviem spēlētājiem noteikta inficēšanās ar Covid-19. Drošības apsvērumu dēļ otrdien laukumā nedevās arī Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia".

Turnīra līdere ar trim uzvarām ir "Žalgiris", Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar divām uzvarām trīs spēlēs pakāpusies uz sesto pozīciju, Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar vienu uzvaru divos mačos ieņem desmito pozīciju, kamēr šāda pati bilance ir Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA. Divi zaudējumi tikpat spēlēs ir Daira Bertāna un Jāņa Timmas vienībai Maskavas apgabala "Himki", kā arī ASVEL, kuras attiecīgi ierindojas 15. un 16.vietā starp 18 klubiem.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu