NBA apskatnieks: "Mavericks" gatavojas pastiprināt sastāvu ar divkārtējo MVP (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Janis Adetokunbo un Kristaps Porziņģis
Janis Adetokunbo un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda būs galvenā pretendente cīņā par pēdējo divu sezonu MVP jeb vērtīgākā spēlētāja Jaņņa Adetokunbo piesaistīšanu, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Braiens Vindhorsts no ESPN.

Milvoki "Bucks" aizvadīto regulāro sezonu noslēdza ar labāko uzvaru/zaudējumu rādītāju visā līgā, bet vienības līderis tika uzreiz pie diviem individuālajiem apbalvojumiem. Adetokunbo tika nosaukts par regulārās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju, kā arī vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Tomēr izslēgšanas spēlēs tika piedzīvots fiasko - "Bucks" otrajā kārtā ar rezultātu 1-4 piekāpās Maiami "Heat" basketbolistiem. Ņemot vērā neizteiksmīgo sezonas noslēgumu, apskatnieki un fani nekavējoties sāka diskutēt par Adetokunbo došanos prom no "Bucks".

Jau sākotnēji "Mavericks" vārds parādījās starp vadošajām komandām cīņā par grieķa pakalpojumiem, kurš 2021. gada starpsezonā, iespējams, būs brīvais aģents. Protams, šāds scenārijs īstenojas tikai tādā gadījumā, ja Adetokunbo un "Bucks" nevienojas par līguma pagarināšanu.

Pēc šīs sezonas 25 gadus vecajam Adetokunbo ir tiesības parakstīt maksimālo līgumu ar "Bucks" komandu, kas to noteikti arī piedāvās.  Šāds līgums Adetokunbo varētu atnest 220 miljonus ASV dolāru, kas būtu par 80 miljoniem dolāru vairāk, nekā viņš varētu saņemt no jebkuras citas NBA komandas kā brīvais aģents 2021. gadā.

Vinhorsts uzskata, ka "Mavericks" uzbrucēju centīsies iegūt brīvo aģentu tirgū 2021. gadā, lai būtu iespējams saglabāt Lukas Dončiča un Porziņģa kodolu: "Dalasas "Mavericks" būs rindas priekšā, lai piesaistītu Janni. Viņi grib trešo zvaigzni blakus Lukam un Kristapam," sacīja Vindhorsts.

Līdz ar to apskatnieks uzskata, ka šajā starpsezonā no Dalasas vienības ievērības cienīgus gājienus nesagaidīt, jo būs nepieciešams izbrīvēt vietu Adetokunbo līgumam.

"Viņi grib saglabāt vietu zem algu griestiem priekš 2021. gada starpsezonas. Es sagaidu, ka viņi šajā starpsezonā neparakstīs nevienu skaļu brīvā aģenta darījumu."

"Mavericks" sezona noslēdzās ar zaudējumu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pret Losandželosas "Clippers" (2-4).

Tiesa, sērijas gaitā labā ceļgala meniska savainojumā iedzīvojās Porziņģis. Latvietim jau ir veikta operācija, bet atkopšanās termiņš vēl nav noteikts. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu